Groene Ster Vlissingen heeft goede zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg van Youssef El Badey won in eigen huis met 6-3 van het nog puntloze White Stones. Door deze zege heeft de Vlissingse formatie weer aansluiting met de concurrentie om de nacompetitie te ontlopen.

Ondanks alle goede bedoelingen begon Groene Ster zwak aan het duel. De bezoekers kwamen via een corner op 0-1 en kort daarna via een strafschop op 0-2. Kort voor de rust voerde de thuisploeg onder aanvoering van Mourad Azzanagui het tempo op en zorgde dezelfde Azzanagui middels een streep voor de 1-2. Net voor de rust stond het alweer gelijk. Achraf Laabich gunde Hoessein Bouzambou een niet te missen kans; 2-2.

In het tweede bedrijf een beter startend Groene Ster. De sterk spelende Hicham El Kaddouri zorgde voor de 3-2. Desondanks bleven de bezoekers in een resultaat geloven. Via een fraaie punter kwamen de Noord-Hollanders weer op 3-3. Groene Ster voerde het tempo weer op en via Mourad Azzanagui werd het 4-3. Kort daarna bediende El Kaddouri Nabil Azzanagui op maat en die zorgde voor de 5-3. Het verzet van de bezoekers was gebroken. In de slotfase zorgde Hicham El Kaddouri via een fraai afstandsschot voor de 6-3 eindstand.

Groene Ster Vlissingen boekt een belangrijke 6-3 zege op hekkensluiter White Stones. Volgende week vrijdag gaat de Vlissingse ploeg op bezoek bij ASV Lebo uit Amsterdam.