Groene Ster Vlissingen 2 heeft de derde ronde van het bekertoernooi bereikt. De ploeg van André Siereveld en Miso Josipovic won in Gorinchem met 1-2 van hoofdklasser Jogadores CF.

Vorig seizoen kwam Jogadores CF nog uit in de Topklasse C, maar eindigde toen als laatste en degradeerde naar de hoofdklasse. Voor het tweede dus geen onbekende tegenstander. Groene Ster begon goed aan de wedstrijd en nam meteen het heft in handen. Het tweede bepaalde het tempo en de thuisploeg werd naar achteren gedrukt. Ondanks het veldoverwicht werd er in de beginfase niet gescoord. Hicham Azzanagui, Hamza Zariouh en Hicham Bouzambou kregen grote mogelijkheden om de score te openen, maar tot scoren kwamen de Vlissingers in de eerste helft niet. Zo nu en dan kwamen de thuisploeg er gevaarlijk uit, maar de sterk keepende Kariem Amer was alert.

In het tweede bedrijf een tegenslag voor Groene Ster. Uit het niets kwam Jogadores CF op voorsprong; 1-0. Het tweede liet zich niet kennen en voerde het tempo op. Via een vlotte aanval tussen Yassine Bouzambou en Younes Benkhedda zorgde laatstgenoemde al snel voor de 1-1. Groene Ster rook bloed en ging op zoek naar meer. Via de kleine pitbull Samet Dogan werd het tempo nog meer opgevoerd en op aangeven van Romeo Goelaman zorgde Yassine Bouzambou voor de verdiende 1-2. Na deze treffer bleef Groene Ster de bovenliggende partij. De Vlissingers kregen legio kansen om verder uit te lopen, maar de bal wilde er niet in. In de slotfase geloofde de thuisploeg nog altijd in een goed resultaat en kreeg ook nog een aantal mogelijkheden. Doelman Kariem Amer pareerde een aantal keer vrij en trok de 1-2 over de streep.

Groene Ster Vlissingen 2 bereikt de derde ronde van het bekertoernooi. In Gorinchem werd Jogadores CF met 1-2 opzij gezet. Aanstaande woensdag de volgende wedstrijd op het programma. ESZVV Totelos uit Eindhoven komt dan op bezoek.