Groene Ster Vlissingen 2 heeft de koppositie weer overgenomen van CFM/Transito. De ploeg van Azdine Boufrahi won in eigen huis met 3-2 van FC Eindhoven A1. Door deze zege heeft het tweede nog twee overwinningen nodig om het kampioenschap in de Topklasse C veilig te stellen.

Het tweede begon niet scherp aan het duel en was slordig in balbezit. De beginfase ging dan ook gelijk op en beide teams kregen kansen om te scoren. De goed voetballende bezoekers kwamen halverwege de eerste helft dan ook op 0-1. Lang konden de Eindhovenaren hier niet van genieten, want sterkhouder Badr Belhadj maakte kort hierna alweer de gelijkmaker; 1-1. Het duel bleef in evenwicht en de thuisploeg had het lastig met de talentvolle gasten.

In het tweede bedrijf een beter startend Groene Ster 2. De ploeg gooide het tempo omhoog en ging op zoek naar de voorsprong. De bezoekers speelden aardig mee en kwamen via een mooie individuele actie op 1-2. De Vlissingers konden weer in de achtervolging, maar bleven rustig. Onder leiding van trainer/coach Azdine Boufrahi ging het tweede geduldig op zoek naar treffers. Via goed doorzetten van Achraf El Bousksaki zorgde Soufian Bousantouh voor de 2-2. Met nog tien minuten op de klok kon het duel alle kanten op, maar het was opnieuw Belhadj die toesloeg. Via een sterke actie zorgde hij voor de 3-2. De bezoekers gaven echter niet op en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Twee minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een gele kaart en moest met man en macht de voorsprong over de streep trekken. Doelman Denni Oosse, die het gehele seizoen al uitstekend keept, hield zijn doel in de laatste minuten schoon en zorgde daarmee voor de 3-2 winst.

Groene Ster Vlissingen 2 wint in eigen huis met 3-2 van FC Eindhoven A1. Volgende week krijgt de ploeg Botafogo op bezoek. Nog twee zeges verwijderd van het kampioenschap…