Groene Ster Vlissingen 3 heeft goede zaken gedaan in de 1e klasse RZW. Het derde won in eigen huis met 6-4 van Rosario en heeft door de zege weer zicht op de subtop.

Giovanni Siereveld, laatst in 2008 uitkomend in het shirt van Groene Ster, maakte al snel de 1-0 op aangeven van Salim Ben Sellam. Het derde kende een sterke fase en kwam niet veel later via sterkhouder Khalid Saiboua op 2-0. Na deze treffer kwamen de gasten beter in de wedstrijd en moest de goed spelende gelegenheidsdoelman Azdine Boufrahi de 2-1 incasseren. Groene Ster raakte echter niet in paniek en kwam via het sterke linkerbeen van Giovanni Siereveld op 3-1. Kort voor rust bepaalde Rosario de ruststand op 3-2.

In het tweede bedrijf ging het duel lang gelijk op en zorgde Salim Ben Sellam met zijn 300e treffer in de geschiedenis voor de belangrijke 4-2. Het duel leek gespeeld, zeker nadat Saiboua voor de 5-2 zorgde. In de slotfase werd het 5-3, maakte Michael Tolen de 6-3 en was het slotakkoord voor Rosario, die de eindstand op 6-4 bepaalde.

Groene Ster Vlissingen 3 wint voor de tweede keer op rij. Vanavond was de ploeg met 6-4 te sterk voor Rosario.