Groene Ster Vlissingen heeft aan het thuisduel met ZVV Eindhoven één punt over gehouden. De ploeg van Hicham Benhammou speelde in een goed gevuld Baskensburg met 1-1 gelijk. Door dit resultaat stijgt de Vlissingse formatie naar de vijfde plaats in de Eredivisie.

Groene Ster kende een moeilijke start en gaf in de beginfase een aantal kansen weg. ZVV Eindhoven, nog altijd niet veilig, begon feller en kwam dan ook op 0-1. Na deze tegentreffer werd de thuisploeg steeds sterker. De ploeg werd agressiever en voerde het tempo op. In de slotfase van de eerste helft leken de Vlissingers langszij te komen, maar de Eindhovense doelman keepte sterk.

In de tweede helft eenrichtingsverkeer. ZVV Eindhoven werd terug gedrongen en Groene Ster ging op jacht naar treffers. De ploeg had veelvuldig balbezit, maar moeite om gaten in de Brabantse defensie te vinden. Met de steun van het publiek ging de ploeg op zoek naar de gelijkmaker en kreeg loon naar werken. Sterkhouder Salim Ben Sellam verschalkte de doelman in de korte hoek. Groene Ster ging op zoek naar de winst en kreeg via Hoessein Bouzambou en Mourad Azzanagui nog een aantal goede kansen, maar de verdiende goal viel niet.

Groene Ster Vlissingen speelt met 1-1 gelijk tegen ZVV Eindhoven. Volgende week vrijdag gaat de ploeg op bezoek bij regerend landskampioen ASV Lebo uit Amsterdam.