EINDHOVEN – Groene Ster Vlissingen is er niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen. Op bezoek bij FC Eindhoven ging de ploeg van Azdine Boufrahi met 8-1 onderuit. Door dit resultaat blijven de Vlissingers op de laatste plaats van de Kampioenspoule staan. Het enige Vlissingse doelpunt werd gemaakt door Istvan Bakx.

Groene Ster ging enigszins gehavend naar de Lichtstad. Sterkhouder Mourad Azzanagui, zijn broertje Imad Azzanagui en de langdurig geblesseerde Hicham El Kaddouri ontbraken. De Vlissingers begonnen goed aan de wedstrijd en boden in de beginfase van het duel goed tegenpartij. FC Eindhoven, misschien wel titelkandidaat nummer één, had moeite om tot grote kansen te komen. De bezoekers probeerden in de omschakeling gevaarlijk te worden en kregen ook wat kleine mogelijkheden. De thuisploeg was echter de betere partij en kwam dan voor de rust verdiend op 1-0. Doelman Karim Ben Sellam kon zich wederom onderscheiden met een aantal goede reddingen, maar zag kort voor de rust de 2-0 in het net verdwijnen.

In het tweede bedrijf een ander spelbeeld. De Eindhovenaren kwamen ijzersterk uit de kleedkamer en liepen al snel uit naar 4-0. De koploper, met ex-Groene Ster speler Saïd Bouzambou, voerde het tempo op en er was simpelweg geen houden aan. Groene Ster had geen antwoord op het snelle spel van de thuisploeg. FC Eindhoven liep uit naar 7-0, waarna Istvan Bakx voor de 7-1 zorgde. Het slotakkoord was voor de titelaspirant, die de eindstand op 8-1 bepaalde.