Groene Ster Vlissingen heeft zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van Samir Yaqoobi verloor in Eindhoven met 4-3 van FC Eindhoven. Door deze nederlaag heeft de Vlissingse formatie na drie duels zes punten verzameld.

Groene Ster moest het doen zonder de geschorste Salim Ben Sellam, Abdoe Abdenbi, Josimar Pattinama en Nicky van Merrienboer. De bezoekers begonnen niet scherp aan de wedstrijd en keken al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Na deze tegentreffer groeiden de gasten in de wedstrijd en pakten het initiatief. Groene Ster was beter en kreeg genoeg mogelijkheden om langszij te komen. Kort voor rust zorgde de sterk spelende Achraf Laabich op aangeven van Saïd Bouzambou voor de verdiende 1-1.

In het tweede bedrijf startte Groene Ster wederom niet sterk. FC Eindhoven profiteerde hier optimaal van en scoorde in één minuut twee treffers en tilde daarmee de stand naar 3-1. De Vlissingers moesten in de achtervolging en gingen op jacht naar treffers. De thuisploeg moest achteruit, maar hield mede door sterk keeperswerk van doelman Grimmelius lang stand. Via de tweede treffer van de avond van Achraf Laabich kwamen de gasten terug tot 3-2. In de slotfase nam Groene Ster risico met de meevoetballende Karim Ben Sellam. De thuisploeg stond compact en maakte zelfs de 4-2. Het duel was beslist, al zorgde Mourad Azzanagui kort voor tijd nog voor de 4-3 eindstand.

Groene Ster Vlissingen verliest met 4-3 van FC Eindhoven. Aanstaande vrijdag is TPP Rotterdam te gast in Sporthal Baskensburg.