Groene Ster Vlissingen heeft uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg van Samir Yaaqobi won in eigen huis met 6-4 van FC Marlene en klom door deze zege naar de vierde plaats op de ranglijst. Deze plaats betekent aan het eind van het seizoen een play-off plek in de strijd om het landskampioenschap.

Groene Ster begon goed aan het duel en kwam vrij snel op voorsprong door de sterk spelende Achraf Laabich; 1-0. De thuisploeg verdedigde compact en liet de bezoekers uit Heerhugowaard komen. Vanuit een snelle omschakeling zorgde Mourad Azzanagui niet veel later voor de 2-0. De Noord-Hollanders leken de klap nog niet verwerkt te hebben en kwamen kort daarna zelfs op een 3-0 achterstand door een treffer van opnieuw Azzanagui. Met nog een paar minuten tot aan de rust kwam FC Marlene op 3-1, maar lang konden de gasten hier niet van genieten. Laabich bediende topschutter Saïd Bouzambou op maat en die zorgde voor de 4-1. Met nog een minuut op de klok kwamen de bezoekers toch weer terug in de wedstrijd door een harde vrije trap; 4-2.

In het tweede bedrijf opnieuw een geconcentreerd spelend Groene Ster. De ploeg gaf weinig weg en ging geduldig op zoek naar een veilige marge. Via een mooie aanval over meerdere schijven zorgde sterkhouder Salim Ben Sellam voor de 5-2 en leek het duel daarmee te beslissen. De Vlissingers vonden het echter nog niet genoeg en kwamen via Saïd Bouzambou op 6-2. In de slotfase speelden de bezoekers met een meevoetballende keeper en dit resulteerde nog in twee treffers. Eindstand 6-4.

Groene Ster Vlissingen boekt een belangrijke 6-4 zege op concurrent FC Marlene. Groene Ster gaat de winterstop in als de nummer vier van de Eredivisie.