Groene Ster Vlissingen heeft de laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. De ploeg van Samir Yaaqobi won in Hoorn met 3-6 van HV/Veerhuys en eindigt hierdoor op de vijfde plaats in de Eredivisie, de beste prestatie ooit.

Vorige week speelden de Vlissingers zich definitief veilig en hadden nog een kleine kans op het halen van de play-offs. Ondanks deze kleine kans ging Groene Ster er helemaal voor. De bezoekers openden sterk en kwamen via Mourad Azzanagui op 0-1. Groene Ster was de betere ploeg en kwam kort daarna via de snelle Salim Sandee op 0-2. De thuisploeg had geen antwoord op het snelle combinatiespel van de bezoekers en Groene Ster bleef kansen krijgen. Kort voor rust zorgde aanvoerder Hoessein Bouzambou voor de 0-3.

In het tweede bedrijf een agressiever spelend HV/Veerhuys. De Noord-Hollanders kwamen op 1-3 en geloofden er weer in. Groene Ster was niet onder de indruk en bleef rustig. Via Achraf Laabich kwamen de Vlissingers op 1-4 en daarmee leek het duel beslist. De thuisploeg nam veel risico en offerde de doelman op voor een extra veldspeler. Doelman Karim Ben Sellam maakte hier optimaal gebruik van en zette de gasten op 1-5. Met nog een aantal minuten op de klok zorgde Josimar Pattinama middels een vlot lopende aanval voor de 1-6, waarna de thuisploeg in de slotminuten nog twee treffers maakte, waardoor de eindstand op 3-6 werd bepaald.

Door de winst van ASV Lebo eindigt Groene Ster, met slechts één punt minder, op de vijfde plaats. De eerste vier teams spelen voor het landskampioenschap. Deze vijfde plaats, in het vijfde jaar eredivisie, is de hoogste klassering ooit. Daarnaast hebben wij met 33 punten de meeste punten ooit behaald, een persoonlijk record.