Groene Ster Vlissingen heeft zich definitief veilig gespeeld. De ploeg van Samir Yaaqobi won de laatste thuiswedstrijd van het seizoen van ASV Lebo met 6-4. Door deze zege heeft de Vlissingse formatie nog een kleine kans op het behalen van de play-offs voor het landskampioenschap.

Groene Ster begon goed aan de wedstrijd en kwam via de sterk spelende Hoessein Bouzambou al vroeg op 1-0. Onder aanvoering van uitblinker Salim Ben Sellam, die tevens zijn laatste thuiswedstrijd speelde, kwam de thuisploeg niet veel later op 2-0. De bezoekers uit Amsterdam verstopten zich niet en kwamen een aantal keer gevaarlijk voor het doel. Via een vrije trap kwamen de gasten op 2-1, maar niet veel later zorgde aanvoerder Bouzambou voor de 3-1. Het duel golfde op en neer, waarbij de Amsterdammers een aantal goede kansen kregen. Man of the match Karim Ben Sellam had kort voor rust geen antwoord op een harde punter; 3-2.

In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld. Het duel golfde op en neer en beide teams kregen kansen. Na een mooie actie van Abdoe Abdenbi werd de bal op de stip gelegd. Hoessein Bouzambou schoot de penalty feilloos binnen; 4-2. Groene Ster leek het duel binnen te hebben, maar de Amsterdammers gaven niet op. Lebo kwam terug tot 4-3, maar kort daarna schoot Salim Ben Sellam alweer de 5-3 binnen. De bezoekers namen risico en offerden de doelman op voor een extra veldspeler. De thuisploeg bleef rustig en maakte via opnieuw Hoessein Bouzambou (4e treffer!) de beslissende 6-3. Het slotakkoord was voor de gasten, die de eindstand op 6-4 bepaalden.

Groene Ster Vlissingen wint met 6-4 van ASV Lebo en hoeft niet meer naar onderen te kijken. Aanstaande zaterdag staat de laatste wedstrijd op het programma, een uitwedstrijd naar HV/Veerhuys.