Groene Ster Vlissingen is er niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat FC Eindhoven in winst om te zetten. De ploeg van Youssef El Badey verloor uiteindelijk met 2-4. Door deze nederlaag zakt de Vlissingse formatie naar de achtste plaats op de ranglijst.

Groene Ster begon goed aan het duel en kreeg meteen een paar goede mogelijkheden. De sterk spelende Nicky van Merrienboer opende na vijf minuten de score na een fraaie sleep langs de Einhovense doelman; 1-0. De Vlissingers kenden een sterke fase en kregen via Salim Sandee en Mourad Azzanagui goede kansen om verder uit te lopen, maar dit gebeurde niet. Gaandeweg de eerste helft kwamen de bezoekers steeds beter in de wedstrijd. FC Eindhoven kwam via een snelle uitbraak dan ook op 1-1.

In het tweede bedrijf een sterker FC Eindhoven. Groene Ster werd verder naar achteren gedrongen en loerde op de counter. Via een zeer dubieuze strafschop, waarbij Josimar Pattinama de bal keihard tegen zijn arm/buik aan kreeg, kwamen de gasten op 1-2. Groene Ster had het lastig en kwam nog een paar keer goed weg dankzij de sterk keepende Karim Ben Sellam. In de slotfase kwam de thuisploeg dan toch nog langszij via een treffer van Hoessein Bouzambou op aangeven van Sandee; 2-2. Het duel kon alle kanten op, maar de ervaren Eindhovenaren kwamen net voor tijd op 2-3 en in de slotseconden werd de eindstand op 2-4 bepaald.

Groene Ster Vlissingen kan geen revanche nemen op de verloren bekerfinale van vorig jaar. In eigen huis verliest de Vlissingse formatie met 2-4 van FC Eindhoven.