Groene Ster Vlissingen is er niet in geslaagd de kwartfinales van de KNVB beker te bereiken. De ploeg van Samir Yaaqobi speelde met 1-1 gelijk tegen topploeg Hovocubo, maar de bezoekers wonnen na het nemen van strafschoppen.

In een aantrekkelijke eerste helft waren de gasten uit Zwaag de iets betere partij en kregen dan ook de betere mogelijkheden. De talentvolle doelman Youssef Ben Sellam maakte zijn officiële basisdebuut en hield lang stand. Kort voor de rust moest de beste man van de zaal alsnog capituleren; 0-1. Groene Ster kreeg ook wat mogelijkheden, maar tot doelpunten leidde het niet.

In het tweede bedrijf een zeer sterk startend Groene Ster. De ploeg ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg loon naar werken. Op aangeven van Abdoe Abdenbi zorgde topschutter Saïd Bouzambou voor de 1-1. Na de gelijkmaker werden de Noord-Hollanders weer sterker en moest de thuisploeg achteruit. In de omschakeling kregen de Vlissingers ook mogelijkheden, maar de 1-1 bleef op het bord staan. Met nog zeven minuten op de klok kreeg Saïd Bouzambou de rode kaart voorgeschoteld en moest Groene Ster twee minuten lang met een man minder spelen. Mede dankzij voortreffelijk keeperswerk van Ben Sellam bleef het 1-1 en dit werd ook de eindstand.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Hovocubo maakte de eerste, waarna Achraf Laabich naast schoot. De bezoekers maakten de tweede en Hoessein Bouzambou scoorde ook. Hovocubo mocht aanleggen voor de beslissing, maar doelman Youssef Ben Sellam plukte de bal uit de bovenhoek. Josimar Pattinama zorgde weer voor het evenwicht. De vierde strafschop werd benut door de gasten, maar Karim Ben Sellam zag zijn inzet naast de paal belanden. Hierdoor won Hovocubo de strafschoppenreeks en was Groene Ster uitgeschakeld in het bekertoernooi.