Groene Ster Vlissingen heeft goede zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg van Samir Yaaqobi won in eigen huis met 7-6 van Futsal Apeldoorn. Door deze zege heeft de Vlissingse formatie weer zicht op de Play-Offs voor het landskampioenschap.

De thuisploeg begon zwak aan het duel en de bezoekers uit Apeldoorn profiteerden hier optimaal van. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten op 0-1 en in een tijdsbestek van vier minuten stond het 0-4. Kort voor de rust verkleinde Abdoe Abdenbi de achterstand; 1-4.

Groene Ster leek voor een schier onmogelijke opgave te staan, maar startte uitstekend in de tweede helft. Via de beste man van de zaal, Josimar Pattinama, werd het 2-4. Pattinama volleerde de bal op fraaie wijze in de bovenhoek. Vanaf dat moment werd de thuisploeg steeds sterker en via Pattinama werd het 3-4. Het publiek ging er goed voor zitten, maar twee snelle uitbraken van de bezoekers betekende een 3-6 achterstand. Met nog een aantal minuten op de klok nam Groene Ster veel risico en werd doelman Karim Ben Sellam als meevoetballende keeper ingezet. Achraf Laabich zorgde voor de 4-6 en de sterk spelende Laabich zorgde middels een vrije trap ook voor de 5-6. Groene Ster ging massaal op zoek naar een resultaat en kreeg loon naar werken. Via Pattinama werd het 6-6 en was er nog één minuut te spelen. Op aangeven van Salim Sandee zorgde Badr Belhadj voor de winnende treffer en ontplofte de sporthal; 7-6.

Groene Ster Vlissingen wint met 7-6 en heeft nu vier punten achterstand op de Play-Offs.