Groene Ster Vlissingen heeft in een spectaculair duel met regerend landskampioen ’t Knooppunt met 6-6 gelijk gespeeld. Lang leek de ploeg van Samir Yaaqobi op weg naar de verdiende zege, maar de Amsterdammers scoorden letterlijk in de laatste seconde de gelijkmaker. Groene Ster staat na vijf duels op een keurige vierde plaats, één punt achter koploper ’t Knooppunt.

Groene Ster begon niet sterk aan het duel met oud-succestrainer Hicham Benhammou. De thuisploeg nam het initiatief en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Onder aanvoering van Saïd Bouzambou kwamen de Vlissingers beter in de wedstrijd en diezelfde Bouzambou zorgde voor de 2-1. Niet veel later was het alweer gelijk na een prachtige aanval over meerdere schijven. Badr Belhadj gaf het laatste zetje; 2-2. Het duel golfde op en neer, waarbij de gasten de beste kansen hadden. Toch nam de landskampioen wederom de leiding na een slim genomen vrije schop; 3-2. In de laatste fase van de eerste helft een ontketend Groene Ster. De ploeg voerde het tempo op en kwam via een treffer van Mourad Azzanagui langszij; 3-3. De bezoekers namen hier geen genoegen mee en kwamen voor de rust zelfs op 3-4 dankzij Achraf Laabich.

In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld. Het duel golfde op en neer, waarbij Groene Ster legio kansen kreeg om verder uit te lopen. Via een mooie individuele actie van Saïd Bouzambou kwamen de gasten op 3-5 en leek een zege in de maak. De thuisploeg voerde echter het tempo op en offerde de doelman op voor een extra veldspeler. Groene Ster werd terug gedrongen en het werd al snel 4-5. Het sterke Knooppunt voerde de druk op en kwam drie minuten voor tijd op 5-5. De thuisploeg wilde meer en bleef met een extra veldspeler spelen. Groene Ster profiteerde hiervan en Mourad Azzanagui zorgde één minuut voor tijd voor de 5-6. In een krankzinnige slotfase leek Groene Ster de zege mee naar huis te nemen, maar door een misverstand kwam de thuisploeg in de zoemer op 6-6. Daarna was het meteen afgelopen.

Groene Ster Vlissingen speelt met 6-6 gelijk bij regerend landskampioen ’t Knooppunt. Aanstaande vrijdag ontvangen de Vlissingers topploeg Hovocubo.