Groene Ster Vlissingen 2 is er niet in geslaagd een resultaat te boeken in Eindhoven. De ploeg van André Siereveld en Miso Josipovic ging op bezoek bij Botafogo kansloos onderuit. Het werd uiteindelijk 6-1. Door deze nederlaag zakt de Vlissingse formatie naar de middenmoot in de Topklasse C.

Het tweede begon zwak aan het duel en keek al snel tegen een 1-0 achterstand aan door een makkelijk toegekende strafschop. Groene Ster was niet in staat om het snelle en fysieke spel van Botafogo tegenstand te bieden en het werd al snel 2-0 en 3-0. Botafogo was op alle fronten beter en het was aan doelman Denni Oosse te danken dat de score niet veel hoger uitliep. Desalniettemin liepen de Eindhovenaren gemakkelijk uit naar een 5-0 ruststand.

In het tweede bedrijf een iets beter tweede. Yassine Bouzambou en Hamza Zariouh kregen goede mogelijkheden om iets terug te doen, maar de echte scherpte was er niet. Botafogo kwam op 6-0 en geloofde het allemaal wel. In de slotfase zorgde sterkhouder Younes Benkhedda voor de eretreffer en bepaalde daarmee de eindstand op 6-1.

Groene Ster Vlissingen 2 verliest met 6-1 van Botafogo en moet voorlopig pas op de plaats maken in de Topklasse C. Aanstaande vrijdag gaat het tweede in het kader van de beker op bezoek bij Jogadores CF, een hoofdklasser.