VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft in eigen huis afgerekend met Leekster Eagles uit Groningen. De ploeg van Azdine Boufrahi boekte een zwaarbevochten overwinning en houdt daarmee zicht op plek één in de degradatiepoule van de Eredivisie. Voor de Vlissingers waren Mourad Azzanagui (2x), Khalid El Hattach en Salim Sandee trefzeker.

Groene Ster begon uitstekend aan de wedstrijd en nam meteen het initiatief. Onder leiding van sterkhouder Khalid El Hattach zocht de Vlissingse formatie naar openingen in de Groningse defensie. De thuisploeg speelde goed voetbal en creëerde een aantal grote kansen. Zo kregen Salim Sandee en Mourad Azzanagui de beste kansen, maar raakten zij beiden het houtwerk. Halverwege de eerste helft kregen de Vlissingers loon naar werken. Haitam Kadiri vuurde op het doel en Khalid El Hattach kopte de rebound binnen; 1-0. Groene Ster zat er goed in en ging op zoek naar meer treffers. Via een mooie aanval over meerdere schijven zorgde Mourad Azzanagui voor de dikverdiende 2-0 door de bal onder de Groningse doelman door te schuiven. Met nog een paar minuten tot aan de rust kwamen de bezoekers er plots gevaarlijk uit en stond het zomaar 2-1. Tot overmaat van ramp moest de thuisploeg voor de rust nog een goal incasseren. Na al die goede aanvallen en kansen stond het zowaar 2-2 bij de rust.

In het tweede bedrijf ging Groene Ster geduldig op zoek naar de voorsprong. Het stugge Leekster Eagles stond nu beter en het duel was dan ook gelijkwaardiger. Via een prachtige pass van Khalid El Hattach zorgde Mourad Azzanagui op subtiele wijze voor de 3-2. Leekster Eagles beet meer van zich af en kwam zo nu en dan ook gevaarlijk voor het Vlissings doel. Via een snelle uitbraak zorgde Salim Sandee op aangeven van Abdoe Abdenbi voor de 4-2 en leek het duel beslist. Niets was minder waar, want niet veel later kwamen de gasten terug tot 4-3. Met nog een aantal minuten op de klok namen de bezoekers meer risico en offerde de keeper op voor een meevoetballende keeper. Het was aan doelman Karim Ben Sellam te danken dat de drie punten in Vlissingen bleven door een aantal fraaie reddingen.