APELDOORN – Dankzij de achtste zege op rij speelt Groene Ster Vlissingen ook komend seizoen in de Eredivisie . Op bezoek bij koploper AGOVV werd er met 1-5 gewonnen en is lijfsbehoud veilig gesteld. De ploeg van Azdine Boufrahi nadert de ploeg uit Apeldoorn tot één punt en doet dus nog mee voor een plek in de play-offs voor het kampioenschap. Voor de Vlissingse formatie waren Salim Sandee, Khalid El Hattach, Hicham Bouzambou, Mourad Azzanagui en Karim Ben Sellam trefzeker.

In een geduldige beginfase namen beide ploegen weinig risico. De beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg, maar doelman Karim Ben Sellam verkeert al weken in bloedvorm en hield zijn ploeg ook nu weer op de been. Gaandeweg de eerste helft werden de gasten steeds gevaarlijker. In de omschakeling zorgde de pijlsnelle Salim Sandee op aangeven van Abdoe Abdenbi voor de 0-1 door de bal hard diagonaal raak te schieten. Kort hierna wederom Sandee vanuit de omschakeling, die de lat testte. Kort voor de rust een uitgelezen mogelijkheid om op 0-2 te komen, maar Hicham Bouzambou raakte de paal. Ook AGOVV kreeg kansen, maar doelman Ben Sellam hield voorlopig de nul.

In het tweede bedrijf een sterk startende thuisploeg. AGOVV kwam al snel na de rust op gelijke hoogte; 1-1. Groene Ster raakte echter niet in paniek en onder leiding van de beste speler in de zaal, Khalid El Hattach, werd het 1-2. El Hattach punterde de bal hard binnen. De bezoekers kenden een sterke fase. Op aangeven van Haitam Kadiri zorgde de talentvolle Hicham Bouzambou voor de 1-3. Bouzambou danste de doelman uit en schoof de bal in het lege doel. Vanaf dat moment nam de ploeg uit Apeldoorn meer risico. Via een meevoetballende keeper probeerde men weer in de wedstrijd te komen. De Vlissingers gaven echter geen krimp en sloegen genadeloos toe. Na een lange bal van aanvoerder Hoessein Bouzambou zorgde sterkhouder Mourad Azzanagui voor de 1-4 en hiermee was het duel beslist. In de absolute slotfase kreeg Groene Ster nog een tien meter trap. De man in vorm, doelman Karim Ben Sellam, eiste de bal op en schoot de bal hard raak in het dak van het doel; 1-5.