VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft aan het thuisduel met topclub FC Marlene één punt overgehouden. De ploeg van Azdine Boufrahi speelde met 1-1 gelijk. De Vlissingse treffer kwam op naam van Istvan Bakx. Door dit resultaat stijgt de Vlissingse formatie naar de zevende plaats op de ranglijst.

Groene Ster begon scherp aan het treffen met de bezoekers uit Noord-Holland. De Vlissingers verdedigden zeer gedisciplineerd en waren gevaarlijk in de omschakeling. FC Marlene maakte het spel, maar kon in de beginfase geen gaatje vinden in de hechte Vlissingse defensie. De thuisploeg kwam er razendsnel uit en kreeg via sterkhouder Mourad Azzanagui een grote kans om de score te openen, maar de doelman van de bezoekers was alert. Niet veel later kregen ook de sterk spelende Istvan Bakx, Salim Sandee en de talentvolle Hamza Zariouh kansen om de score te openen, maar wederom bleek de doelman van de ploeg uit Heerhugowaard een sta in de weg. FC Marlene zocht naar openingen en kreeg gedurende de eerste helft ook wat mogelijkheden, maar doelman Karim Ben Sellam hield zijn doel schoon. Kort voor de rust kreeg Groene Ster loon naar werken. Istvan Bakx zette de aanval op en kreeg de bal op een presenteerblaadje van Hamza Zariouh en Bakx maakte de verdiende 1-0. Lang konden de Vlissingers hier echter niet van genieten, want niet veel later werd het 1-1 na een vlotte aanval van de gasten.

In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld. Groene Ster verdedigde scherp, was vast aan de bal en knokte voor iedere meter. Onder leiding van aanvoerder Khalid El Hattach bleef Groene Ster gevaarlijk in de omschakeling. Salim Sandee was tot twee keer toe dichtbij de 2-1, maar zijn inzet werd wederom gekeerd en later raakte Sandee zelfs het houtwerk. Het duel golfde op en neer en het werd een waar gevecht. Beide teams kregen mogelijkheden, waaronder El Hattach, die zijn schot nog net geblokt zag worden. Doelman Karim Ben Sellam moest in de slotfase nog een aantal keer handelend optreden en deed dit met verve. De laatste Vlissingse kans was voor Nabil Azzanagui, die zijn schot voorlangs zag gaan. In laatste minuut van de wedstrijd kreeg Bakx zijn tweede gele kaart en moest de thuisploeg in ondertal het gelijkspel over de streep trekken.