VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen 2 heeft op de tweede speeldag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In eigen huis werd er met 2-4 verloren van FC Eindhoven 2. De Vlissingse treffers kwamen op naam van Abdoe Abdenbi en Manasse Boera.

Voorafgaand aan het het treffen tussen de beloftenteams besloten beide ploegen in overleg met het “eerste” te komen om zo toch nog een extra oefenwedstrijd in te lassen, aangezien de competitie van het eerste pas medio oktober begint. De wedstrijd kende daardoor een hoog niveau en golfde op en neer. De Vlissingers kregen een aantal goede kansen om de score te openen, maar de bezoekers sloegen genadeloos toe en lieten doelman Rowan Orie kansloos; 0-1. Niet veel later zorgde sterkhouder Abdoe Abdenbi alweer voor de 1-1. Beide ploegen kregen kansen om tot scoren te komen, maar tot aan de rust werd er niet meer gescoord.

In het tweede bedrijf kwamen de Brabanders opnieuw op voorsprong; 1-2. Groene Ster kon dus weer in de achtervolging en kwam via de goed spelende Manasse Boera op 2-2. Beide ploegen gingen vol voor de zege en opnieuw was het aan de bezoekers om op voorsprong te komen; 2-3. De thuisploeg gaf echter niet op, waarbij de gebroeders Khalid El Hattach en Zakaria El Hattach voor het eerst in competitieverband samen speelden. Khalid El Hattach en Abdoe Abdenbi zorgden voor het meeste gevaar bij de thuisploeg, maar de gasten gaven geen krimp en liepen in de slotfase nog uit naar 2-4.

Selectie Groene Ster 2:
Rowan Orie, Max van der Elburg; Khalid El Hattach (C), Romeo Goelaman, Zakaria El Hattach, Abdoe Abdenbi, Nabil Azzanagui, Imad Azzanagui, Manasse Boera en Zico Fertoute.