VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen 2 heeft goede zaken gedaan. In eigen huis werd met 1-0 gewonnen van ZVG 2 en nestelt zich hierdoor in de subtop van de Topklasse C. De enige treffer van de avond werd gemaakt door Zakaria El Hattach.

De Vlissingers begonnen goed aan het treffen met de gasten uit Zuid-Holland. De thuisploeg, met smaakmaker Zakaria El Hattach in de gelederen, ging op zoek naar een vroege voorsprong en kreeg meteen een aantal goede kansen. Nadat Bilal Bouzambou zijn voorzet met hands verdedigd zag worden, legde de scheidsrechter de bal op de stip. Zakaria El Hattach aarzelde niet en schoot onberispelijk raak; 1-0. Vanaf dat moment was het de beurt aan de bezoekers. Het tweede werd ver terug gedrongen en werd meerdere malen in leven gehouden door de absolute uitblinker van de avond, doelman Rowan Orie. ZVG 2 kwam een aantal keer dichtbij de gelijkmaker, maar Rowan Orie gaf geen krimp.

In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld. De Vlissingers verdedigden compact en deden er alles aan om de voorsprong vast te houden. En als de gasten dan een gaatje konden vinden, was het doelman Rowan Orie, die ook in de tweede helft zijn ploeg overeind hield. Gaandeweg de tweede helft kwam de thuisploeg er vaker uit. Zo kregen Soufiane Hamami, Zakaria El Hattach en Manasse Boera nog goede kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar ook de Zuid-Hollandse doelman hield zijn doel in deze fase schoon. De wedstrijd bleef spannend tot het einde en ook in de eindfase was het aan doelman Rowan Orie te danken dat de zege over de streep werd getrokken.