VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen 2 heeft goede zaken gedaan. Het tweede won in eigen huis met 5-4 van FC Eindhoven 2. Door deze zege stijgt de Vlissingse formatie naar de achtste plaats in de Topklasse C. Voor Groene Ster waren Amran Dahraoui, Mohammed Alhajaji, Kai Cosijn, Zakaria El Hattach en Alberthgaynio Lucia trefzeker.

Het tweede had de laatste vier competitiewedstrijden op rij verloren en was dus gebaat bij een goed resultaat. Ondanks alle goede bedoelingen werd het tweede in de beginfase overlopen door de bezoekers uit Noord-Brabant. Doelman Max van der Elburg zag de ene aanval na de andere aanval voor zijn neus gebeuren en kon niet voorkomen dat de Eindhovenaren al snel op 0-1 kwamen. Groene Ster was nog niet bij de les en keek niet veel later zelfs tegen een 0-3 achterstand aan. De thuisploeg toonde echter veerkracht en kwam via treffers van Amran Dahraoui en Mohammed Alhajaji terug in de wedstrijd; 2-3. De Vlissingers wilden de achterstand nog voor de rust repareren, maar de kansen werden niet omgezet in doelpunten.

In het tweede bedrijf wederom een valse start voor de thuisploeg. De ploeg uit de lichtstad kwam op 2-4 en daarmee leek het gaatje geslagen. Vanaf dat moment gaven de Vlissingers extra gas. Groene Ster kreeg kans op kans en via treffers van Kai Cosijn en de talentvolle Zakaria El Hattach werd het 4-4. In de absolute slotfase ging het tweede op jacht naar de zege. De Vlissingers kregen loon naar werken en via de sterk spelende Alberthgaynio Lucia werd het een verdiende 5-4 overwinning.

Selectie Groene Ster 2:
Max van der Elburg; Romeo Goelaman (C), Bilal Bouzambou, Amran Dahraoui, Mohammed Alhajaji, Alberthgaynio Lucia, Kai Cosijn, Abdoe Abdenbi, Zakaria El Hattach en Aron Schreuder