GORINCHEM – Groene Ster Vlissingen 2 heeft de eerste zege van het seizoen te pakken. Op bezoek bij ZVG/Cagemax 2 won het tweede op overtuigende wijze. De Vlissingers waren met 3-9 te sterk voor het nog puntloze ZVG 2. Voor Groene Ster waren Hussain Latif, Alberthgaynio Lucia (beiden 3x), Abdelali Zariouh (2x) en Bilal Bouzambou trefzeker.

Bij het tweede verdedigde deze avond de ervaren John van der Elburg het doel van de bezoekers. Na de dramatische start van de competitie wisten de gasten dat er gewonnen moest worden. Groene Ster begon wederom slecht aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Nog voor de rust knokten de bezoekers zich terug in de wedstrijd. Via de talentvolle Alberthgaynio Lucia werd het 2-1 en niet veel later zorgde Abdelali Zariouh voor de 2-2 ruststand.

In het tweede bedrijf een ander Groene Ster. De Vlissingers waren veel scherper en agressiever en liepen kort na de rust snel uit naar een 2-4 voorsprong. Zo zorgde de 16-jarige Hussain Latif voor de 2-3 en was het Alberthgaynio Lucia, die zijn sterke spel beloonde met zijn tweede treffer van de avond, voor de 2-4. De thuisploeg creëerde ook genoeg mogelijkheden en kwam kort hierna alweer terug tot 3-4. ZVG 2 kreeg kansen op de gelijkmaker, maar doelman John van der Elburg hield zijn ploeg in deze fase op de been. Hussain Latif, een plaag voor de thuisploeg, maakte er 3-5 van en daarmee was het duel beslist. In de slotfase gingen de bezoekers op jacht naar een grotere marge en kregen loon naar werken. Bilal Bouzambou zorgde voor de 3-6 na een vlot lopende aanval over meerdere schijven. Abdelali Zariouh zorgde middels een fraaie hakbal voor de 3-7 en kort voor tijd liepen de gasten steeds verder weg. De beste spelers van de zaal, Hussain Latif en Alberthgaynio Lucia, maakten beiden hun derde treffer van de avond, waardoor de eindstand op 3-9 werd bepaald.

Selectie Groene Ster 2:
John van der Elburg; Romeo Goelaman (C), Bilal Bouzambou, Abdelali Zariouh, Alberthgaynio Lucia, Hussain Latif en Yassine Bouzambou