VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen 2 heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de districtsbeker. In eigen huis werd buurman en competitiegenoot ZVV Middelburg met 4-1 verslagen. Voor de Vlissingse formatie waren Ufuk Kahveci, Alberthgaynio Lucia, Yassine Bouzambou en Nabil Azzanagui trefzeker.

In een redelijk gevulde Baskensburg begon het tweede goed aan de derby tegen ZVV Middelburg. De bezoekers, momenteel koploper in de Topklasse, beperkten zich tot verdedigen en loerden op de omschakeling. De thuisploeg bepaalde het tempo en liet de bal geduldig van voet naar voet gaan. Groene Ster had het beste van het spel, kreeg de betere kansen, maar de goal viel aan de andere kant. Via een snelle uitbraak van de gasten werd de bal van richting veranderd en werd doelman Karim Ben Sellam verrast in de korte hoek; 0-1. De Vlissingers waren niet van slag en het duurde dan ook niet lang, voordat de gelijkmaker viel. Ufuk Kahveci zorgde voor de 1-1 door de bal ook via een Middelburgs been in het net te lanceren.

In het tweede bedrijf voerde Groene Ster het tempo op. De thuisploeg kreeg genoeg kansen om weer op voorsprong te komen, maar de Middelburgse doelman hield lang stand. Via een aanval over meerdere schijven bediende Kai Cosijn de talentvolle Alberthgaynio Lucia op maat en die gleed de verdiende 2-1 binnen. Groene Ster kende een goede fase, waarbij vooral de nog maar net 16-jarige Zakaria El Hattach positief op viel en met veel bravoure speelde. Opnieuw zorgde een aanval over meerdere schijven voor een treffer. Yassine Bouzambou zette de aanval zelf op om vervolgens hard raak te schieten; 3-1. Met nog een paar minuten op de klok zorgde Nabil Azzanagui voor het slotakkoord door heel subtiel de 4-1 eindstand op het bord te zetten.

Selectie Groene Ster 2:
Karim Ben Sellam; Romeo Goelaman (C), Ufuk Kahveci, Zakaria El Hattach, Hamza Zariouh, Amran Dahraoui, Kai Cosijn, Nabil Azzanagui, Alberthgaynio Lucia en Yassine Bouzambou.