EINDHOVEN – Groene Ster Vlissingen 2 is het nieuwe seizoen in de Topklasse C met een nederlaag gestart. Het tweede ging op bezoek bij FC Eindhoven 2 met 4-1 onderuit. De enige Vlissingse treffer kwam op naam van Abdelali Zariouh.

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd. De gasten zetten de thuisploeg meteen onder druk en dit leidde in de beginfase tot een aantal mogelijkheden. Kort hierna sloeg het noodlot toe. Doelman Paulo Pires Gomes viel uit met een blessure. Topschutter Aron Schreuder nam de honneurs waar onder de lat, maar kon niet voorkomen dat de ploeg uit de Lichtstad op 1-0 kwam. Ondanks de achterstand en het feit dat er een veldspeler op goal stond, waren de Vlissingers niet in de war. Aanvoerder Romeo Goelaman duwde zijn ploeg naar voren en ook in deze fase kregen de bezoekers kansen. Zo kregen de talentvolle Zakaria El Hattach en Abdelali Zariouh goede kansen om de gelijkmaker te produceren, maar deze viel niet. Kort voor de rust kwam FC Eindhoven op 2-0. 

In het tweede bedrijf bleef het tweede op jacht gaan naar de aansluiting. Onder aanvoering van de sterk spelende Bilal Bouzambou nam Groene Ster wederom het initiatief. De ploeg kreeg kansen op de aansluiting via Alberthgaynio Lucia, maar de treffer viel niet. De thuisploeg was een stuk doelgerichter en zorgde in de omschakeling voor de beslissing van de wedstrijd; 3-0. Gelegenheidsdoelman Aron Schreuder moest kort hierna nog een keer vissen en zo stond het plots 4-0. Ondanks de ruime achterstand bleven de gasten op zoek gaan naar openingen en kansen. Via sterkhouder Abdelali Zariouh werd het 4-1, maar verder dan de eretreffer kwamen de Vlissingers niet.

Selectie Groene Ster 2:
Paulo Pires Gomes; Romeo Goelaman (C), Bilal Bouzambou, Abdelali Zariouh, Zakaria El Hattach, Alberthgaynio Lucia en Aron Schreuder.