EINDHOVEN – Groene Ster Vlissingen 2 is er niet in geslaagd de finale van de districtsbeker te bereiken. Op bezoek bij FC Eindhoven 2 werd er met 4-3 verloren. Voor de Vlissingse formatie waren Adam Abali, Aron Schreuder en Alberthgaynio Lucia trefzeker.

Het tweede begon goed aan het treffen in de lichtstad. De bezoekers hadden het betere van het spel, kregen een aantal goede kansen om de score te openen, maar de goal viel aan de andere kant na een snelle omschakeling; 1-0. Kort daarna verdubbelden de Eindhovenaren de voorsprong, opnieuw na een snelle uitbraak; 2-0. Ondanks deze achterstand bleven de Vlissingers goed in de wedstrijd. Via de sterk spelende Adam Abali werd het voor de rust nog 2-1 en gingen de gasten op jacht naar de gelijkmaker.

In het tweede bedrijf een slechte start. FC Eindhoven kwam op 3-1 en Groene Ster kon dus weer aan de bak. De bezoekers kregen goede kansen via Amran Dahraoui en Alberthgaynio Lucia, maar door onder meer goed keeperswerk van de Eindhovense goalie bleven de gewenste treffers uit. Via een benutte strafschop van topschutter Aron Schreuder werd het 3-2. Groene Ster bleef knokken, maar moest ook waken voor de snelle omschakeling van de thuisploeg. Dankzij een aantal fraaie reddingen van doelman Daniel Molenaar bleven de Vlissingers in de wedstrijd en kregen loon naar werken. De talentvolle Alberthgaynio Lucia maakte er op aangeven van jeugdinternational Zakaria El Hattach 3-3 van. In de slotminuut ging het alsnog mis. Groene Ster voerde een corner slecht uit en in de omschakeling kon Adam Abali nog net voorkomen worden dat de thuisploeg weer op voorsprong kwam. Uit die desbetreffende corner viel alsnog de 4-3, kort daarna was het afgelopen en einde bekeravontuur.

Selectie Groene Ster 2:
Daniel Molenaar; Adam Abali, Zakaria El Hattach, Abdelali Zariouh, Amran Dahraoui (C), Alberthgaynio Lucia, Aron Schreuder en Hussain Latif