GORINCHEM – Groene Ster Vlissingen 2 is er niet in geslaagd de tweede ronde van de KNVB beker te bereiken. In Gorinchem ging de ploeg van Eduardo Duarte met 7-2 onderuit bij competitiegenoot ZVG 2. Karim Boughaba maakte beide treffers.

Groene Ster begon zwak aan de wedstrijd en dit resulteerde al snel in een 1-0 achterstand. Niet veel later werd het 2-0 en was het aan doelman Paulo Pires te danken dat de achterstand niet groter werd. Naarmate de eerste helft vorderde, werden de Vlissingers sterker en kregen ook voldoende kansen om terug in de wedstrijd te komen. Nabil Azzanagui nam het tweede op sleeptouw, maar zag zijn pogingen niet in het net verdwijnen.

In het tweede bedrijf een beter spelend Groene Ster. Op aangeven van Hamza Zariouh zorgde Karim Boughaba voor de verdiende 2-1. De bezoekers konden hier niet lang van genieten, want niet veel later was het alweer 3-1. De Vlissingers gaven echter niet op en bleven op zoek gaan naar de aansluiting. Kansen van Yassine Bouzambou, Kai Cosijn en de debuterende Wiebe Provoost leverden echter geen treffers op. Karim Boughaba zorgde via Aron Schreuder voor de 3-2 en het leek weer een wedstrijd te worden. De thuisploeg uit Zuid-Holland nam echter direct weer afstand en daarmee was het duel beslist; 4-2. In de absolute slotfase gaven de gasten het op en liep de thuisploeg nog gemakkelijk uit naar een ruime 7-2 zege.