MIDDELBURG – Groene Ster Vlissingen 2 is er niet in geslaagd een resultaat mee te nemen op bezoek bij buurman ZVV Middelburg. Het tweede ging ternauwernood met 4-3 onderuit. Door deze nederlaag blijven de jonge Vlissingers onderin de middenmoot bungelen. Voor Groene Ster waren Kai Cosijn (2x) en Hussain Latif trefzeker.

De bezoekers begonnen erg zwak aan de derby van de Topklasse C. De thuisploeg kwam al snel op 1-0 na klungelig balverlies. Niet veel later werd het zelfs 2-0, na opnieuw een cruciale fout in de opbouw. Zo moest de goede keepende Daniel Molenaar in de beginfase al twee keer de bal uit het net vissen. Gaandeweg de eerste helft werden de gasten beter en vochten zich terug in de wedstrijd. Kai Cosijn, vaak een plaag voor de Middelburgse defensie, zorgde vanaf de strafschopstip voor de 2-1. Het tweede was de betere ploeg en kreeg in deze fase een aantal goede mogelijkheden om langszij te komen, maar de doelman van de thuisploeg hield zijn ploeg op de been. 

In het tweede bedrijf moesten de Vlissingers verder in de achtervolging, maar kwam ook nu weer snel van een koude kermis thuis. Via een snel uitgevoerde corner kwam de thuisploeg op 3-1. Ondanks de achterstand bleven de bezoekers geloven in een goed resultaat. Onder aanvoering van de talentvolle Adam Abali en sterkhouder Romeo Goelaman bleven de Vlissingers voetballend de betere ploeg. Via een sterke individuele actie van Kai Cosijn werd het 3-2. Groene Ster rook bloed en wilde meer. De 16-jarige Hussain Latif zorgde kort daarna voor de 3-3 en beide ploegen gingen vol voor de zege. In de absolute slotfase trokken de Middelburgers alsnog aan het langste eind door de bal hard in het dak van het doel te schieten; 4-3. 

Selectie Groene Ster 2:
Daniel Molenaar; Romeo Goelaman (C), Bilal Bouzambou, Adam Abali, Abdelali Zariouh, Amran Dahraoui, Kai Cosijn, Hussain Latif en Aron Schreuder.