VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen 2 heeft de 1/16e finale van de districtsbeker bereikt. In eigen huis speelde het tweede met 5-5 gelijk tegen hoofdklasser Futsal Bergen op Zoom 2, maar nam het de strafschoppen uiteindelijk beter (4-2). Voor de Vlissingse formatie waren Yassine Bouzambou (2x), Zakaria El Hattach, Alberthgaynio Lucia en Ufuk Kahveci trefzeker.

Tegen een klasse lager spelende tegenstander begon de thuisploeg goed aan het bekertreffen. Via een splijtende pass van aanvoerder Romeo Goelaman zorgde Yassine Bouzambou voor het laatste zetje; 1-0. De Vlissingers dachten de wedstrijd gemakkelijk binnen te halen en daar profiteerden de Brabanders optimaal van. De debuterende doelman Yassine Mahfoud had twee keer het nakijken en zo stond het plots 1-2. De Vlissingers speelden in een te laag tempo en waren verdedigend absoluut niet bij de les. Zo liepen de gasten zelfs uit naar een 1-4 ruststand.

In het tweede bedrijf een beter spelend Groene Ster. Er werden meer duels gewonnen en het tempo lag een stuk hoger dan in de eerste helft. De talentvolle Zakaria El Hattach maakte er 2-4 van en kort daarna zorgde de gevaarlijke Alberthgaynio Lucia voor de 3-4. Groene Ster leek helemaal terug in de wedstrijd te komen, maar uit de omschakeling werd het opeens 3-5. Het tweede kon aan de bak en deed dat ook. Via een prachtige treffer van sterkhouder Yassine Bouzambou werd het 4-5. De Vlissingers voerden het tempo op en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Kort voor tijd kreeg de thuisploeg loon naar werken. Van een blessure teruggekeerde Ufuk Kahveci zorgde voor de verdiende 5-5 eindstand. 

Via de strafschoppenserie moest er een winnaar komen. De eerste pingel werd keihard binnen getrapt door Ufuk Kahveci. Doelman Yassine Mahfoud pakte de eerste van de gasten. Yassine Bouzambou zorgde voor de 2-0 in de serie, waarna de bezoekers op 2-1 kwamen. Amran Dahraoui schoot op de paal en de bezoekers maakten er 2-2 van. Aron Schreuder zorgde met een feilloze strafschop in de kruising voor de 3-2, Daarna nam doelman Yassine Mahfoud de hoofdrol op zich en pakte de strafschop op fantastische wijze. Het slotakkoord was voor Mohammed Alhajaji die de penaltyreeks besliste door de Brabantse doelman kansloos te laten (4-2)

Selectie Groene Ster 2:
Yassine Mahfoud; Romeo Goelaman (C), Bilal Bouzambou, Zakaria El Hattach, Ufuk Kahveci, Alberthgaynio Lucia, Amran Dahraoui, Yassine Bouzambou, Aron Schreuder en Mohammed Alhajaji.