VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft wederom uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Hoessein Bouzambou was in eigen huis met 4-1 te sterk voor BE’79. Door de zesde zege op rij verstevigen de Vlissingers de koppositie in de Degradatiepoule van de Eredivisie en is het gat naar de “gevaarlijke”plekken inmiddels vergroot naar tien punten. Voor Groene Ster waren Nabil Azzanagui, Ufuk Kahveci, Mourad Azzanagui en Imad Azzanagui trefzeker.

De thuisploeg begon niet heel scherp aan het treffen met de Noord-Brabanders. Eerder dit seizoen wonnen de Vlissingers al in eigen huis met 4-1 van BE’79 en daar wilden de bezoekers een stokje voor steken. De gasten kwamen al snel op 0-1 en Groene Ster, kon zoals wel is vaker dit seizoen in de achtervolging. De Vlissingers waren de betere partij en kregen niet veel later meteen al een aantal goede kansen op de gelijkmaker. Na een fraaie individuele actie van Karim Boughaba zorgde Nabil Azzanagui voor het laatste zetje; 1-1. De thuisploeg was beter en ging geduldig op zoek naar de voorsprong. De bezoekers, onder leiding van ex Groene Ster trainer Youssef El Badey, zakten massaal in en gokten op de omschakeling. Ook BE’79 kreeg een aantal mogelijkheden tot aan de rust, maar doelman Youssef Ben Sellam liet zich niet nog een keer verschalken.

In het tweede bedrijf een flitsende start voor de thuisploeg. De opnieuw sterk spelende Ufuk Kahveci zorgde al snel voor de 2-1. Eerst raakte Kahveci na een vlotte combinatie met Istvan Bakx nog de lat, maar in de rebound was het wel raak. Kort daarna speelde Kahveci weer een hoofdrol door de bal van de eigen doellijn te halen. Groene Ster wilde na de rust snel zaken doen en deed dit met verve. Opnieuw stond Ufuk Kahveci aan de basis van een treffer door een bal panklaar voor de voeten van de ervaren Mourad Azzanagui te bezorgen, die met het buitenkansje wel raad wist; 3-1. De bezoekers wisten even niet waar ze het zoeken moesten, want niet veel later stond het alweer 4-1. Aanvoerder en sterkhouder Khalid El Hattach speelde zichzelf knap vrij en gunde Imad Azzanagui een niet te missen kans. BE’79 probeerde na deze treffer terug in de wedstrijd te komen, maar door onder andere goed keeperswerk van Youssef Ben Sellam bleef de marge van drie treffers intact. In de slotfase kregen de Vlissingers nog een aantal goede kansen om de score verder uit te breiden, maar net als eerder dit seizoen eindigde dit treffen in een 4-1 overwinning voor de thuisploeg.

Selectie Groene Ster:
Youssef Ben Sellam, Karim Ben Sellam; Ufuk Kahveci, Mourad Azzanagui, Haitam Kadiri, Khalid El Hattach (C), Abdelali Zariouh, Imad Azzanagui, Istvan Bakx, Karim Boughaba en Nabil Azzanagui.