VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft belangrijke zaken gedaan. Na vijf nederlagen op rij boekte de ploeg van Hoessein Bouzambou een overwinning op BE’79. In eigen huis werd het uiteindelijk 4-1. Door deze overwinning houdt Groene Ster zicht op de kampioenspoule van de Eredivisie. Voor de Vlissingse formatie waren Karim Boughaba (2x), Nabil Azzanagui en doelman Karim Ben Sellam trefzeker.

De gasten uit het Noord-Brabantse Berkel-Enschot begonnen goed aan het treffen. Het was aan doelman Karim Ben Sellam te danken dat Groene Ster niet achter kwam te staan. Gaandeweg de eerste helft nam de thuisploeg het initiatief over. Groene Ster kreeg een aantal goede kansen en kwam dan ook terecht op voorsprong. Via een fraaie actie van de sterk spelende Karim Boughaba werd het 1-0. In deze fase was Groene Ster de betere ploeg en kregen de Vlissingers een aantal goede kansen om de voorsprong te vergroten. De goed spelende Hamza Zariouh zag zijn inzet gekeerd worden en sterkhouder Nabil Azzanagui kwam ook niet langs de Brabantse doelman.

In het tweede bedrijf een sterk spelend Groene Ster. De thuisploeg kwam al snel op 2-0. Karim Boughaba zette goed door en verschalkte de sluitpost vanuit een lastige hoek. In deze fase gingen de Vlissingers op jacht naar meer treffers om het duel definitief naar zich toe te trekken. Via een harde vrije trap van Nabil Azzanagui werd het 3-0 en leek het duel beslist. BE’79 probeerde middels een meevoetballende keeper terug in de wedstrijd te komen, maar Groene Ster gaf weinig weg. De man van de wedstrijd, doelman Karim Ben Sellam, onderschepte een bal en schoof het leer in het lege Brabantse doel; 4-0. In de absolute slotfase maakten de gasten nog de eretreffer en bepaalden daarmee de eindstand op 4-1.

Selectie Groene Ster:
Karim Ben Sellam (C), Steven Manz; Karim Boughaba, Hamza Zariouh, Yassine Bouzambou, Imad Azzanagui, Haitam Kadiri, Amran Dahraoui, Nabil Azzanagui, Kai Cosijn en Istvan Bakx.