SCHAGEN – Groene Ster Vlissingen heeft wederom uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Hoessein Bouzambou was in het Noord-Hollandse Schagen met 3-5 te sterk voor promovendus Scagha’66. Door deze zege versterken de Vlissingers de koppositie in de Degradatiepoule van de Eredivisie. Voor Groene Ster waren Abdoe Abdenbi (3x) en Ufuk Kahveci (2x) trefzeker.

Eerder dit seizoen verloren de Vlissingers nog met 6-2 op bezoek bij Scagha’66. De bezoekers waren dan ook meer dan gewaarschuwd en begonnen dan ook geconcentreerd aan het treffen met de Noord-Hollanders. De gasten waren zorgvuldig in balbezit en gingen rustig op zoek naar openingen in de defensie van de promovendus. De thuisploeg loerde op fouten en kwam er zo nu en dan razendsnel uit. Zo moest doelman Youssef Ben Sellam een aantal keer handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Via de opnieuw sterk spelende Ufuk Kahveci werd het middels een droge schuiver 0-1. Na deze treffer voerden de bezoekers het tempo op. Sterkhouder Abdoe Abdenbi nam de ploeg op sleeptouw en schoot van afstand op fraaie wijze de 0-2 in het dak van het doel. Met nog een paar minuten tot aan de rust bleef Groene Ster de wedstrijd domineren en kansen creëren. Via een fantastische aanval over meerdere schijven zorgde Abdoe Abdenbi voor de 0-3.

In het tweede bedrijf een mindere start voor de bezoekers. Scagha’66 kwam al snel op 1-3 en niet veel later zelfs op 2-3. Het was uit het niets weer een wedstrijd en Groene Ster kon weer aan de bak. Aanvoerder en sterkhouder Khalid El Hattach zorgde met zijn kwaliteiten voor de nodige rust en dit zorgde ervoor dat de gasten weer beter in de wedstrijd kwamen. De Vlissingers kregen kansen via Nabil Azzanagui en Istvan Bakx, maar de doelman van de thuisploeg was alert. Toch kwam Groene Ster verdiend op 2-4 na een goede onderschepping op de helft van de thuisploeg. Abdoe Abdenbi maakte zijn hattrick compleet door het laatste zetje te geven. Het duel leek beslist, maar kort daarna kreeg Abdenbi zijn tweede gele kaart voorgeschoteld en zo stond Groene Ster in de eindfase even in ondertal. De Vlissingers gaven vrijwel niks weg en via Ufuk Kahveci werd het zelfs 2-5. Het slotakkoord was voor de thuisploeg, die in de laatste seconden de eindstand op 3-5 bepaalde.