BREDA – Groene Ster Vlissingen heeft uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Hoessein Bouzambou won op bezoek bij promovendus ZVV Kroeven met 2-3. Voor de Vlissingse formatie waren Istvan Bakx, Kai Cosijn en Nabil Azzanagui trefzeker. Door deze zege staan er na drie duels zes punten op de teller.

Door de blessures van de doelmannen Youssef Ben Sellam en Karim Ben Sellam en de zieke Paulo Pires Gomes, stond Steven Manz weer is onder de lat. De thuisploeg, onder leiding van oud Groene Ster trainer Azdine Boufrahi, stond voorafgaand aan dit duel nog op nul punten. De bezoekers begonnen dan ook voortvarend aan de wedstrijd. Istvan Bakx zorgde al snel voor de 0-1 door de bal binnen te koppen. Vanaf dat moment was het de beurt aan de Brabanders. De promovendus had het betere van het spel en kreeg een aantal goede kansen om langszij te komen. Dankzij uitstekend keeperswerk van Steven Manz bleef Groene Ster op de been. In een rommelige eerste helft kregen beide teams kansen, maar de scherpte bij de bezoekers was er niet. De Vlissingers gingen met een minimale voorsprong de kleedkamers in.

In het tweede bedrijf ging ZVV Kroeven op zoek naar de gelijkmaker. Groene Ster kwam maar niet in de wedstrijd en na vele mogelijkheden moest ook de beste man in de zaal, doelman Steven Manz, capituleren; 1-1. Vanaf dat moment kwamen de gasten beter in de wedstrijd. De thuisploeg speelde agressief en kreeg halverwege de tweede helft een directe rode kaart voorgeschoteld. De Vlissingers maakten optimaal gebruik van het overtal en via Kai Cosijn werd het 1-2. Groene Ster kreeg meer grip op de wedstrijd en leek niet veel later de wedstrijd te beslissen. Op aangeven van aanvoerder Khalid El Hattach zorgde de sterk spelende Nabil Azzanagui voor de 1-3. In de absolute slotfase speelde de thuisploeg alles of niets en kreeg loon naar werken. In de laatste minuut zorgden de Brabanders middels een treffer voor de 2-3 eindstand.