VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft de laatste wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. De ploeg van vertrekkend trainer Hoessein Bouzambou rekende in eigen huis vakkundig af met HV/Veerhuys. Ondanks de zege eindigt Groene Ster, achter HV/Veerhuys, op plek twee in Poule B van de Eredivisie. Voor de Vlissingse formatie waren Abdoe Abdenbi (3x), Istvan Bakx (2x), Khalid El Hattach, Karim Boughaba en Romeo Goelaman trefzeker.

De thuisploeg nam voor het treffen ook afscheid van topscorer Istvan Bakx, die na twee seizoenen en tal van jaren als profvoetballer op het veld zijn schoenen definitief aan de wilgen hangt. Daarnaast nam het publiek ook afscheid van de stafleden Fouad Bouzambou, Alfaro Pentury en hoofdtrainer Hoessein Bouzambou. De Vlissingers waren gebrand, ondanks dat er voorafgaand niets meer op het spel stond, om in de laatste wedstrijd van het seizoen nog één keer het trouwe publiek te vermaken. Groene Ster begon zeer gretig aan het duel met de Noord-Hollanders en kwam al snel op een 1-0 voorsprong via topschutter Istvan Bakx, die de bal al snel in het lege Noord-Hollandse doel mocht schuiven. De gasten speelden in de eerste helft continu met een meevoetballende keeper en de Vlissingers wisten hier wel raad mee. De ploeg verdedigde goed en agressief en veroverde veel ballen, wat uiteindelijk ook de nodigde kansen opleverde. Sterkhouder Abdoe Abdenbi maakte al snel op identieke wijze de 2-0. Kort daarna kwamen de bezoekers er wel een keer goed doorheen en kwamen terug tot 2-1. Doelman Youssef Ben Sellam (volgend seizoen FC Eindhoven) moest in deze fase een aantal keer handelend optreden om meer doelpunten te voorkomen. De goed spelende Karim Boughaba onderschepte een breedtebal, speelde zichzelf knap vrij en maakte er 3-1 van. Groene Ster verdedigde zeer geconcentreerd en loerde op fouten van de bezoekers. Aanvoerder en sterkhouder Khalid El Hattach maakte er 4-1 van en kort voor de rust zorgde de uitstekend spelende Abdoe Abdenbi voor de 5-1. Ook nu profiteerde de thuisploeg optimaal van de meevoetballende keeper bij HV/Veerhuys.

In het tweede bedrijf stopten de bezoekers met het spelen van een meevoetballende keeper. Groene Ster bleef de betere partij en ging op zoek naar meer treffers. Abdoe Abdenbi maakte zijn hattrick compleet door het eindstation te zijn van een fraaie aanval over meerdere schijven; 6-1. De Vlissingers hadden de controle over de wedstrijd en bleef op zoek gaan naar kansen en goals. Istvan Bakx maakte zijn 20e treffer van het seizoen en zorgde voor de 7-1. Het slotakkoord was voor de kersverse international van Suriname. Romeo Goelaman maakte zijn eerste treffer van het seizoen voor het eerste door vanaf de achterlijn raak te schieten; 8-1. Doelman Karim Ben Sellam keepte in de tweede helft en hield zijn doel schoon na een aantal fraaie reddingen.

Selectie Groene Ster:
Karim Ben Sellam, Youssef Ben Sellam; Haitam Kadiri, Khalid El Hattach, Abdelali Zariouh, Imad Azzanagui, Istvan Bakx (C), Karim Boughaba, Nabil Azzanagui, Abdoe Abdenbi en Romeo Goelaman