Veenendaal – Groene Ster Vlissingen heeft uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Hoessein Bouzambou was in Veenendaal met 4-5 te sterk voor hekkensluiter ZVC Veenendaal. Door de zege is de Vlissingse formatie definitief zeker van nog een jaar eredivisie en blijft de ploeg in de race voor plek één in de Degradatiepoule. Voor de Vlissingers waren Imad Azzanagui, Istvan Bakx, Mourad Azzanagui, Khalid El Hattach en Nabil Azzanagui verantwoordelijk voor de productie.

In de eerdere ontmoeting was Groene Ster in eigen huis veel te sterk voor de Gelderlanders met een 10-2 zege. De hekkensluiter begon scherp aan het treffen en kwam al snel op een 1-0 voorsprong. De bezoekers lieten zich niet van de wijs brengen en namen meteen het initiatief over. Groene Ster kreeg een aantal goede kansen en kreeg loon naar werken. Op aangeven van Abdoe Abdenbi zorgde Imad Azzanagui met een intikker voor de 1-1. De Vlissingers waren de betere partij en lieten de bal goed van voet naar voet gaan. Aanvoerder Khalid El Hattach gunde topscorer Istvan Bakx een niet te missen kans en die zorgde voor de verdiende 1-2 voorsprong. Groene Ster wilde snel zaken doen en het verschil maken. De gasten kregen legio kansen om de score verder uit te breiden, maar toch duurde het vrij lang voor er weer gescoord werd. Net voor de rust een fraaie assist van doelman Youssef Ben Sellam op Mourad Azzanagui, die net als afgelopen vrijdag, de keeper met een sluw stiftje verschalkte; 1-3.

In het tweede bedrijf een goede start voor Groene Ster. Khalid El Hattach stond opeens helemaal vrij voor de doelman en zorgde met een droge knal voor de 1-4. De bezoekers dachten de wedstrijd in de tas te hebben, maar niets was minder waar. ZVC Veenendaal bleef erin geloven en zorgde via een variant uit een vrije trap voor de 2-4. Groene Ster bleef slordig in de afwerking en verzuimde om verder weg te lopen bij de thuisploeg. Die thuisploeg kwam opeens heel dichtbij door een fraai afstandsschot in de bovenhoek; 3-4. Kort daarna zorgde de creatieve Nabil Azzanagui voor de 3-5 door de bal hard in het dak van het doel te schieten. De thuisploeg gaf echter niet op en koos voor een meevoetballende keeper. Dit resulteerde kort daarna in de 4-5 en in een spannende slotfase. In die slotfase moest doelman Youssef Ben Sellam een aantal keer handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Groene Ster verdedigde met man en macht en trok de verdiende zege uiteindelijk over de streep.

Selectie Groene Ster:
Youssef Ben Sellam, Karim Ben Sellam; Jeremy de Nooijer, Mourad Azzanagui, Haitam Kadiri, Khalid El Hattach (C), Hamza Zariouh, Imad Azzanagui, Istvan Bakx, Nabil Azzanagui en Abdoe Abdenbi.