HEERHUGOWAARD – Groene Ster Vlissingen heeft op bezoek bij FC Marlene een nipte nederlaag geleden. De ploeg van Azdine Boufrahi verloor met 3-2 in Noord-Holland. De Vlissingse treffers werden door Kai Cosijn en de debuterende Abdelali Zariouh geproduceerd.

Groene Ster reisde zonder een aantal sterkhouders af naar Heerhugowaard. Het gehavende en jeugdige Groene Ster bood echter meer dan goed tegenpartij. De thuisploeg had de bal en het initiatief en de gasten loerden op de counter. FC Marlene kwam na drie minuten op voorsprong na een vlotte aanval; 1-0. De Vlissingers waren allerminst van slag en kwamen via de sterk spelende Kai Cosijn slechts één minuut later alweer op gelijke hoogte; 1-1. Het duel golfde op en neer en beide teams kregen kansen. Zo kon Dilian Vink, de vervanger van Karim Ben Sellam, zich een aantal keer onderscheiden door een paar goede reddingen te verrichten.

In het tweede bedrijf wederom een goede start voor de thuisploeg. FC Marlene kwam al vrij snel op 2-1 en Groene Ster kon weer in de achtervolging. Uitblinker Nabil Azzanagui was een aantal keer gevaarlijk voor het vijandelijke doel verschenen en bediende niet veel later de jonge debutant Abdelali Zariouh op maat. Zariouh schoot de bal onberispelijk binnen en zo stond het weer 2-2. Ook in deze fase kregen beide ploegen kansen om de overwinning naar zich toe te trekken. In de absolute slotfase speelde de thuisploeg met een meevoetballende keeper. De Vlissingers verdedigden met man en macht, maar konden niet voorkomen dat FC Marlene de 3-2 forceerde. Hierna was er niet veel tijd meer om de gelijkmaker te maken en zo werd de eindstand op 3-2 bepaald.