ROERMOND – Groene Ster Vlissingen is er niet in geslaagd om ook tegen topploeg Tigers Roermond te stunten. In Limburg werd er kansloos met 8-1 verloren. Het enige Vlissingse doelpunt kwam op naam van Kai Cosijn. Door deze nederlaag heeft de ploeg van Hoessein Bouzambou na vijf duels zeven punten verzameld en staan de Vlissingers daarmee op de achtste plaats in de Eredivisie.

Na de zware wedstrijd van afgelopen vrijdag (6-6 tegen Hovocubo) stond twee dagen later alweer een zware wedstrijd op het programma. Groene Ster ging op bezoek bij het ambitieuze Tigers Roermond, de ploeg van oud Groene Ster trainer Hicham Benhammou. De Limburgers kwamen vorig jaar in de halve finale van de play-offs en dat lieten ze vanaf de start blijken. Groene Ster werd ondersteboven gespeeld en werd meteen naar achteren gedrukt. Het hoge tempo van de thuisploeg zorgde voor veel kansen voor de thuisploeg. Doelman Steven Manz moest na drie minuten al capituleren; 1-0. Ondanks de vroege achterstand knokten de Vlissingers zich terug in de wedstrijd. Niet veel later zorgde de talentvolle Kai Cosijn alweer voor de 1-1. Maar vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer. Tigers Roermond voerde het tempo op en de Vlissingers maakten veel persoonlijke fouten. De Limburgers kwamen al snel op 2-1 en waren daarna niet meer te houden. Tigers Roermond was heer en meester en liet bij vlagen fantastische aanvallen en goals zien. De thuisploeg liep nog voor de rust uit naar een verdiende 7-1 voorsprong.

In het tweede bedrijf nog maar één taak voor de gasten. Die taak was de schade beperkt houden. Groene Ster verdedigde beter en kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit. Desondanks was de thuisploeg een maatje te groot en kreeg ook in de tweede helft een aantal goede kansen om de score verder uit te breiden. Adam Abali maakte zijn debuut in het eerste van de Vlissingers en speelde een verdienstelijke partij. In de absolute slotfase bepaalde de thuisploeg de eindstand op 8-1.