AMSTERDAM – Groene Ster Vlissingen is er niet in geslaagd om de laatste uitwedstrijd van het seizoen te verrassen. Op bezoek bij het sterke ASV Lebo werd uiteindelijk kansloos met 8-0 verloren. Door de nederlaag blijft de ploeg van Azdine Boufrahi op de achtste plaats van de kampioenspoule staan.

De Vlissingers begonnen nog redelijk aan het duel. Ondanks het grote overwicht van de Noord-Hollanders bleven de bezoekers in de beginfase overeind. Mede door goed keeperswerk van stand-in doelman Steven Manz overleefde Groene Ster de Amsterdamse storm. Uitgerekend een corner voor zorgde voor de eerste tegentreffer van de avond middels een snel uitgevoerde counter; 1-0. In het eerste bedrijf lukte het Groene Ster nog enigszins om aan te haken en kreeg de ploeg ook mogelijkheden via Salim Sandee, Nabil Azzanagui en Ufuk Kahveci. De Vlissingse treffer viel niet en het veel sterkere ASV Lebo verprutste ook de nodige kansen. Kort voor de rust sloeg de thuisploeg dan toch toe en niet veel later stond de 3-0 ruststand op het bord.

In het tweede bedrijf een dramatische start voor de gasten. De Amsterdammers waren minder genadig dan in de eerste helft en liepen snel uit naar 6-0. Groene Ster gaf de moed echter niet op en ging naarstig op zoek naar de eretreffer. De ploeg kreeg twee tienmeter-trappen, maar de inzetten van Khalid El Hattach en Haitam Kadiri werden gekeerd. In de slotfase liep ASV Lebo nog uit naar een verdiende 8-0 zege.