SINT MECHIELSGESTEL – Groene Ster Vlissingen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De ploeg van Hoessein Bouzambou verloor met 6-2 op bezoek bij FCK/De Hommel. Door deze nederlaag zijn de Vlissingers (nagenoeg) veroordeeld tot het spelen van de Degradatiepoule na de winterstop. Voor Groene Ster waren Istvan Bakx en Khalid El Hattach trefzeker.

De wedstrijd was nog maar net begonnen in Noord-Brabant en de Vlissingers keken al tegen een 1-0 achterstand aan. De thuisploeg was agressiever, won meer duels en was directer naar het doel toe. Het was aan doelman Karim Ben Sellam te danken dat de bezoekers lang in de wedstrijd bleven. Toch kwamen de Brabanders op 2-0. Kort daarna kwamen de Vlissingers terug in de wedstrijd, na de 2-1 van Istvan Bakx. Lang konden de gasten hier niet van genieten, want niet veel later was de marge alweer twee; 3-1.

In het tweede bedrijf wederom een matige start. FCK/De Hommel profiteerde hier optimaal van en kwam op 4-1. Na deze treffer probeerde Groene Ster van alles, maar de echte overtuiging was er niet. Sterkhouder Khalid El Hattach maakte er 4-2 en de gasten namen veel risico met een meevoetballende keeper. Dit werd echter genadeloos afgestraft en zo liep de thuisploeg uit naar een verdiende 6-2 zege.

Selectie Groene Ster:
Karim Ben Sellam, Steven Manz; Khalid El Hattach (C), Karim Boughaba, Hamza Zariouh, Abdoe Abdenbi, Imad Azzanagui, Haitam Kadiri, Badr Belhadj, Nabil Azzanagui, Mourad Azzanagui en Istvan Bakx.