VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De ploeg van Hoessein Bouzambou ging in eigen huis met 1-7 onderuit tegen het nog foutloze VNS United uit Amsterdam. Voor de Vlissingse formatie zorgde Istvan Bakx voor de enige treffer. Door deze nederlaag zakt Groene Ster naar de negende plaats in de Eredivisie.

Groene Ster moest het vanwege uiteenlopende redenen doen met een gehavende ploeg. De talentvolle Adam Abali maakte zijn thuisdebuut voor het vlaggenschip. De Vlissingers stonden compact en probeerden via de omschakeling gevaarlijk te worden. De gasten uit de hoofdstad waren balvast en de betere ploeg. Zo moest doelman Steven Manz een aantal keer handelend optreden en werden de Vlissingers meerdere keren gered door het aluminium. Groene Ster kwam gaandeweg de eerste helft beter in de wedstrijd en zelfs op voorsprong. Via een rake vrije trap van Istvan Bakx werd het 1-0. Lang kon de thuisploeg hier niet van genieten, want slechts één minuut later stond het alweer gelijk; 1-1. De gelijke stand leek ook de ruststand te worden, maar in de allerlaatste seconden sloegen de Amsterdammers genadeloos toe; 1-2.

Ondanks alle goede bedoelingen begon Groene Ster zwak aan het tweede bedrijf. De bezoekers maakten hier optimaal gebruik van en kwamen op 1-3. VNS United had de volledige controle, maar Groene Ster bleef gevaarlijk in de omschakeling. Zo kreeg de talentvolle Kai Cosijn de kans op 2-3, maar miste oog in oog met de doelman. Via een afstandsschot werd het niet veel later 1-4 en was het duel beslist. Groene Ster probeerde nog middels een meevoetballende keeper in de vorm van Karim Boughaba om nog terug te komen in de wedstrijd. De gasten waren echter goed georganiseerd en liepen in de slotfase nog verder weg naar een terechte 1-7 overwinning.