VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft zich hersteld van de nederlaag van vorige week op bezoek bij HV/Veerhuys. In het eigen Baskensburg was de ploeg van Hoessein Bouzambou met 5-1 te sterk voor promovendus ZVV Ede. Door deze overwinning blijven de Vlissingers koploper van de Degradatiepoule van de Eredivisie. Abdoe Abdenbi (2x), Nabil Azzanagui, Khalid El Hattach en Istvan Bakx zorgden voor de Vlissingse productie.

Groene Ster Vlissingen en ZVV Ede troffen elkaar voor de tweede keer in de Degradatiepoule. Bij de eerdere confrontatie poetste de Vlissingse formatie een 4-1 achterstand weg om uiteindelijk in extremis met 4-5 te winnen. Daarvoor ging Groene Ster twee keer onderuit in onderlinge ontmoetingen en was de thuisploeg dus gewaarschuwd. Groene Ster opende sterk en pakte snel het initiatief. De Vlissingers hanteerden een hoog baltempo en probeerden zo de de gasten uit elkaar te spelen. Via de goed spelende Nabil Azzanagui kwam Groene Ster dan ook verdiend op voorsprong; 1-0. De bezoekers uit Gelderland loerden veel op de omschakeling en kwamen er zo nu en dan razendsnel uit. Zo kwamen de bezoekers niet veel later op 1-1. Lang konden de gasten hier niet van genieten, want sterkhouder Khalid El Hattach zorgde kort daarna alweer voor de 2-1. Groene Ster kende een sterke fase en wilde voor de rust nog het verschil maken. Topscorer Istvan Bakx zorgde vervolgens voor de verdiende 3-1 voorsprong.

In het tweede bedrijf namen de gasten iets meer risico en hadden de Gelderlanders meer aanvallende intenties. Zo moest de uitstekend keepende Youssef Ben Sellam een aantal keer handelend optreden om de bezoekers niet terug in de wedstrijd te laten komen. Het duel golfde op en neer en beide teams kregen kansen. Op aangeven van Ufuk Kahveci zorgde Abdoe Abdenbi met een intikker voor de beslissing; 4-1. In de slotfase speelde ZVV Ede met een meevoetballende keeper, maar de thuisploeg verdedigde compact en stabiel. Abdoe Abdenbi bepaalde de eindstand op 5-1,  onderschepte de bal en schoot het leder met buitenkant rechts in het lege doel.

Selectie Groene Ster:
Youssef Ben Sellam, Karim Ben Sellam; Ufuk Kahveci, Mourad Azzanagui, Khalid El Hattach (C), Hamza Zariouh, Imad Azzanagui, Istvan Bakx, Nabil Azzanagui en Abdoe Abdenbi.