EDE – Groene Ster Vlissingen is uitstekend begonnen aan de herstart van de competitie. De ploeg van Hoessein Bouzambou won in Gelderland met 4-5 van ZVV Ede. Door deze zege klimmen de Vlissingers naar de derde plaats van de degradatiepoule van de Eredivisie. Voor de Vlissingse formatie waren Khalid El Hattach (2x), Nabil Azzanagui, Ufuk Kahveci en Karim Boughaba trefzeker.

Groene Ster Vlissingen kende vooraf dit duel geen goede herinneringen aan ZVV Ede. Zo verloor de Vlissingse formatie eerder dit seizoen in Gelderland en werd de ploeg vorig seizoen in de beker compleet weggespeeld. De bezoekers wisten dus wat er te wachten stond. Ondanks alle goede bedoelingen begonnen de gasten uiterst zwak aan het treffen. De eerste beste aanval was raak voor de thuisploeg en in dezelfde minuut moest doelman Karim Ben Sellam voor de tweede keer vissen; 2-0. Gaandeweg kwamen de gasten iets beter in de wedstrijd en op aangeven van Karim Boughaba schoof Nabil Azzanagui de 2-1 binnen. Kort daarna kreeg Haitam Kadiri een uitgelezen kans om er 2-2 van te maken, maar hij raakte de binnenkant van de paal. Groene Ster bleef slordig spelen en langzaam omschakelen. Kort voor de rust profiteerde de thuisploeg hier optimaal van en kwam middels een snelle uitbraak op 3-1. Groene Ster was even de kluts kwijt en via een vrije trap werd het zelfs 4-1 voor ZVV Ede. In de absolute slotfase van de eerste helft een belangrijk moment. Aanvoerder en sterkhouder Khalid El Hattach zorgde met een fraaie vrije trap voor de 4-2 en daarmee nog een enigszins kansrijke situatie.

In het tweede bedrijf een heel ander Groene Ster. De Vlissingers verdedigden veel agressiever en lieten de bal veel sneller rond gaan. Zo kregen de bezoekers meteen een aantal grote kansen, maar deze waren niet besteed aan Istvan Bakx, Imad Azzanagui, Yassine Bouzambou en Karim Boughaba. De Vlissingse formatie bleef drukken, maar moest ook waken voor de uitbraak van de thuisploeg. Zo moest doelman Karim Ben Sellam een aantal keer handelend optreden om zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Groene Ster bleef geloven in een resultaat en kreeg loon naar werken. De sterk spelende Ufuk Kahveci schoot de rebound van een vrije trap raak en maakte er 4-3 van. ZVV Ede leek compleet om te vallen, waarna de thuisploeg wat hulp van de arbitrage kreeg. Na een vermeende overtreding kregen er in een tijdsbestek van vijf seconden drie Vlissingers meteen geel wegens commentaar op de leiding en kreeg Nabil Azzanagui zelfs, tot ieders verbazing, twee keer geel. De arbitrage besloot om de wedstrijd even stil te leggen, volstrekt onnodig. Na tien minuten werd de wedstrijd hervat en overleefde Groene Ster in ondertal. Met nog een aantal minuten op de klok bleven de Vlissingers knokken voor een resultaat en kans op kans creëren. Sterkhouder Khalid El Hattach zette de aanval zelf op om de dikverdiende 4-4 op het scorebord te brengen. In de absolute slotfase gingen beide ploegen op jacht naar de zege en kregen de bezoekers loon naar werken. Via de kluts kwam de bal bij Karim Boughaba, die negentien seconden voor tijd de 4-5 aan mocht tekenen. Groene Ster knokte zich terug van een 4-1 achterstand en vierde de overwinning dan ook terecht