VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in winst omgezet. De ploeg van trainer Hoessein Bouzambou versloeg Volendam met ruime cijfers; 11-2. Door deze zege hebben de Vlissingers na twee duels drie punten verzameld in de Eredivisie. Voor Groene Ster waren Nabil Azzanagui (3x), Kai Cosijn, Karim Boughaba (beiden 2x), Istvan Bakx, Abdoe Abdenbi, Khalid El Hattach en Imad Azzanagui trefzeker.

Groene Ster begon scherp en gedreven aan het treffen met de bezoekers uit Noord-Holland. De thuisploeg pakte meteen het initiatief en dit leidde ook direct tot een aantal goede kansen. Via de talentvolle Kai Cosijn, wederom opgeroepen voor het Nederlands zaalvoetbalteam, werd het al snel 1-0. De Vlissingers combineerden naar hartenlust en waren agressief in de duels. Dit zorgde ervoor dat de openingsfase van het duel veelal eenrichtingsverkeer was naar het doel van Volendam. Nabil Azzanagui, miste de eerste wedstrijd nog door een schorsing, opende niet veel later zijn conto en zorgde voor de 2-0. De gasten kwamen er zo nu en dan gevaarlijk uit, maar doelman Karim Ben Sellam keepte een goede partij en hield zijn doel lang schoon. Niet veel later zorgde Nabil Azzanagui na een fantastische aanval op aangeven van Abdoe Abdenbi voor de 3-0. Met nog een paar minuten tot aan de rust bleef de thuisploeg gas geven en jagen op meer treffers. Opnieuw was het een fraaie aanval en zorgde de sterk spelende Istvan Bakx met een bekeken schot in het dak van het doel voor de 4-0 ruststand.

In het tweede bedrijf wederom een goede start voor Groene Ster. Abdoe Abdenbi zorgde meteen vanaf de aftrap voor de 5-0 en daarmee was het duel eigenlijk al beslist. De gasten gaven zich echter niet gewonnen en kwamen terug tot 5-1 en niet veel later zelfs tot 5-2. Even geloofde Volendam weer in een resultaat, maar al snel werd de marge weer groter. Karim Boughaba, vorig jaar nog speler van het tweede, zorgde voor de 6-2. De gasten gaven zich gewonnen en Groene Ster ging op zoek naar meer goals. Kai Cosijn zorgde met zijn tweede treffer van de avond voor 7-2 en kort daarna completteerde Nabil Azzanagui zijn hattrick en maakte er 8-2 van. Groene Ster bleef hongerig en kwam via aanvoerder en sterkhouder Khalid El Hattach op 9-2. In de slotfase kwamen er nog twee treffers bij. Imad Azzanagui met de 10-2 en het slotakkoord was voor Karim Boughaba, die de eindstand op 11-2 bepaalde. 

Selectie Groene Ster:
Karim Ben Sellam, Paulo Pires Gomes; Khalid El Hattach (C), Haitam Kadiri, Abdoe Abdenbi, Hamza Zariouh, Istvan Bakx, Karim Boughaba, Kai Cosijn, Nabil Azzanagui en Imad Azzanagui.