VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft uitstekende zaken gedaan in de degradatiepoule van de Eredivisie. De ploeg van Hoessein Bouzambou was in eigen huis met 6-0 te sterk voor promovendus ZVV Kroeven uit Roosendaal. Door deze zege staat de Vlissingse formatie bovenaan in de degradatiepoule. Voor Groene Ster waren Istvan Bakx (2x), Ufuk Kahveci, Yassine Bouzambou, Kai Cosijn en Khalid El Hattach trefzeker.

In een goed gevulde Baskensburg gingen beide teams gretig op zoek naar kansen en goals. ZVV Kroeven, geleid door ex Groene Ster trainer Azdine Boufrahi, begon goed aan het treffen in Vlissingen. De Vlissingers waren voetballend weliswaar de bovenliggende partij, maar moesten waken voor de snelle uitbraken van de Brabanders. Het was dan ook aan de uitstekend keepende Karim Ben Sellam te danken dat de gasten niet op voorsprong kwamen. Gaandeweg de eerste helft werd de thuisploeg steeds sterker. Onder aanvoering van de beste man in de zaal, aanvoerder Khalid El Hattach, zochten de Vlissingers geduldig naar openingen in de Roosendaalse defensie. Zo speelde Khalid El Hattach de lopende Istvan Bakx vrij en die maakte op fraaie wijze de 1-0. Kort daarna verdubbelde Istvan Bakx de score. Bakx veroverde zelf de bal en schoof de bal secuur in de verre hoek; 2-0. 

In het tweede bedrijf wilden de Vlissingers snel orde op zaken stellen. Via een ingestudeerde hoekschop via Hamza Zariouh en Yassine Bouzambou zorgde de wederom goed spelende Ufuk Kahveci voor de 3-0 door de bal hard raak te schieten. De bezoekers waren helemaal van slag en rijp voor meer tegentreffers. Een sterk spelend Groene Ster creëerde tal van kansen en kreeg loon naar werken. Op aangeven van Karim Boughaba zorgde Yassine Bouzambou voor het laatste zetje; 4-0. Kort daarna mocht ook Kai Cosijn zijn doelpunt meepikken. Cosijn werd vrijgespeeld door uitblinker El Hattach en Cosijn maakte geen fout in de één tegen één met de doelman; 5-0. In de absolute slotfase speelden de gasten met een meevoetballende keeper om voor de eretreffer te gaan. Dit werkte averechts, want via Khalid El Hattach werd de eindstand op 6-0 bepaald.

Selectie Groene Ster:
Karim Ben Sellam, John van der Elburg; Khalid El Hattach (C), Ufuk Kahveci, Haitam Kadiri, Hamza Zariouh, Imad Azzanagui, Istvan Bakx, Karim Boughaba, Kai Cosijn en Yassine Bouzambou.