VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen in winst omgezet. De ploeg van scheidend trainer Azdine Boufrahi boekte een knappe overwinning op koploper FC Eindhoven. In het eigen Baskensburg werd het 5-1. De Vlissingse treffers werden geproduceerd door Ufuk Kahveci (2x), Haitam Kadiri, Salim Sandee en Khalid El Hattach.

De laatste wedstrijd van het seizoen stond in het teken van het afscheid van twee clubiconen. Hoofdtrainer Azdine Boufrahi, vertrekt na elf jaar trouwe dienst en ook Salim Sandee vertrekt na negen jaar in Vlissingse dienst. Groene Ster begon goed aan het duel met de Brabanders. De Vlissingers kregen in de openingsfase meteen een aantal goede kansen. Zo zag Abdoe Abdenbi een inzet voor open doel naast de goal belanden en werden inzetten van Nabil Azzanagui en Salim Sandee gekeerd door de Eindhovense doelman. Toch werd het harde werken beloond. Groeibriljant Ufuk Kahveci zette hoog druk, blokte een pass van de bezoekers en de bal belandde in de goal; 1-0. FC Eindhoven gunde een aantal bepalende spelers rust, waaronder topschutter en Groene Ster icoon Said Bouzambou, maar kwam niet veel later toch op gelijke hoogte. John van der Elburg, die de eerste helft het Vlissingse doel bewaakte en dit uitstekend deed, had geen antwoord op een harde Eindhovense punter; 1-1. Groene Ster was echter niet van slag en bleef goed spelen. Ufuk Kahveci zorgde niet veel later voor de 2-1, door de bal hard in de bovenhoek te schieten. Het duel golfde op en neer, de Vlissingers zaten er bovenop en waren de bovenliggende partij. Salim Sandee, gelegenheidsaanvoerder vanavond, bediende Haitam Kadiri op maat en laatstgenoemde zorgde voor de 3-1 ruststand.

In het tweede bedrijf wederom een gretig en strijdend Groene Ster. In de openingsfase kregen de Vlissingers een paar grote kansen om verder uit te lopen, maar Imad Azzanagui raakte de paal en Ufuk Kahveci zag zijn inzet gepareerd worden door de Brabantse doelman. Ook de bezoekers kregen kansen, maar doelman Karim Ben Sellam was scherp en ranselde een aantal kansen fraai uit de doelmond. Halverwege de tweede helft viel de beslissing. Via een aanval over meerdere schijven beloonde Salim Sandee zijn goede spel en bekroonde hiermee zijn afscheid met een treffer; 4-1. FC Eindhoven probeerde het nog wel middels een meevoetballende keeper, maar wist doelman Karim Ben Sellam niet te passeren. Sterkhouder Khalid El Hattach, die het publiek een aantal keer op de banken kreeg, zorgde voor het slotakkoord. Khalid El Hattach strafte de tactiek van de bezoekers af en bepaalde de eindstand op 5-1.