VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 gelijk gespeeld. De ploeg van Hoessein Bouzambou speelde in eigen huis met 2-2 gelijk tegen ZVV Eindhoven. Voor Groene Ster waren Haitam Kadiri en Abdoe Abdenbi trefzeker. Na de winterstop zijn de Vlissingers veroordeeld tot het spelen van de degradatiepoule in de Eredivisie.

In een redelijk goed gevulde Baskensburg wilde de thuisploeg het kalenderjaar goed afsluiten. De Vlissingse formatie begon dan ook sterk en kreeg meteen een aantal goede mogelijkheden. Zo zag Nabil Azzanagui zijn inzetten gekeerd worden door de Eindhovense doelman. De gasten, wel geplaatst voor de kampioenspoule, kwamen steeds beter in de wedstrijd en kwamen niet veel later op 0-1. Groene Ster was niet van slag en ging geduldig op zoek naar openingen in de Brabantse defensie. De gasten zakten in en kwamen een aantal keer gevaarlijk via de omschakeling voor het Vlissingse doel. Zo kwamen de bezoekers kort voor rust op 0-2. In de absolute slotfase van de eerste helft kreeg de thuisploeg loon naar werken. Haitam Kadiri maakte op fraaie wijze de 1-2 door de bal over de doelman te stiften.

In het tweede bedrijf een sterk Groene Ster. De Vlissingers bepaalden de wedstrijd en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Imad Azzanagui zag zijn schot op de onderkant van de lat uit het doel springen, maar de kansen bleven komen. Onder aanvoering van aanvoerder Khalid El Hattach bleef de thuisploeg kansen creëren. De gasten kwamen er ook een aantal keer gevaarlijk uit, maar doelman Karim Ben Sellam was attent. Groene Ster kreeg loon naar werken en maakte via Abdoe Abdenbi de verdiende gelijkmaker; 2-2. In de slotfase kregen de Vlissingers nog een aantal kansen om de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken, maar verder dan 2-2 kwam de thuisploeg niet meer.

Selectie Groene Ster:
Karim Ben Sellam, Youssef Ben Sellam; Khalid El Hattach (C), Karim Boughaba, Hamza Zariouh, Abdoe Abdenbi, Imad Azzanagui, Haitam Kadiri, Nabil Azzanagui, Mourad Azzanagui en Ufuk Kahveci.