VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. In de eigen Baskensburg ging de ploeg van Hoessein Bouzambou met 2-5 onderuit tegen promovendus Scagha’66. Door deze nederlaag en de winst van concurrent HV/Veerhuys lijkt plek één in de Degradatiepoule verspeeld. Voor de Vlissingers waren Karim Boughaba en Istvan Bakx trefzeker.

De thuisploeg begon zwak en ongeconcentreerd aan het treffen met de Noord-Hollanders. Scagha’66, bij een zege zeker van lijfsbehoud, was echter wel scherp en kwam al snel op 0-1. Kort daarna kwamen de gasten zelfs op 0-2 en konden de Vlissingers dus aan de bak. Gaandeweg de eerste helft kwam Groene Ster steeds beter in de wedstrijd. Dit resulteerde ook in een aantal goede mogelijkheden voor onder meer Mourad Azzanagui en de goede spelende Imad Azzanagui, maar de doelman van de bezoekers keepte een geweldige wedstrijd en hield zijn ploeg lang op de been. Hij kon echter niet voorkomen dat Karim Boughaba het eindstation was van een fraaie aanval en voor de 1-2 zorgde. Met nog een paar minuten tot aan de rust voerden de Vlissingers het tempo op en bleef het kansen regenen. Via een geplaatst schot van topschutter Istvan Bakx kwam de dikverdiende 2-2 op het bord te staan.

In het tweede bedrijf opnieuw een slappe start van de thuisploeg en opnieuw rekenden de gasten hier meteen mee af; 2-3. Daarna een zeer opmerkelijk moment. De ene leidsman gaf geen overtreding, waarna de andere zijn collega overrulede, een overtreding gaf en Karim Boughaba zelfs geel. De leidsman voelde zich gepasseerd en verliet per direct de zaal. De wedstrijd werd vijftien minuten stil gelegd. Daarna probeerde Groene Ster om terug in de wedstrijd te komen, maar de echte scherpte was er niet. De Vlissingers probeerden middels een meevoetballende keeper terug in de wedstrijd te komen, maar dit werkte averechts en zo stond het 2-4. De klok tikte steeds verder door en de thuisploeg kreeg de bal er maar niet in. Ook in deze fase tal van kansen, maar de Noord-Hollandse doelman pakte alles. Uit een snelle counter kwamen de gasten zelfs op 2-5 en was de wedstrijd gespeeld. Tot overmaat van ramp moest doelman Youssef Ben Sellam nog aan de noodrem trekken en kreeg daarvoor de rode kaart gepresenteerd.