EDE – Groene Ster Vlissingen heeft zichzelf wederom een slechte dienst bewezen. De ploeg van Hoessein Bouzambou verloor op bezoek bij promovendus ZVV Ede. In Gelderland werd het uiteindelijk 2-0. Door de nederlaag is de Vlissingse formatie gezakt naar de elfde plaats in de Eredivisie.

Ondanks een zeer gehavende selectie begonnen de gasten goed aan de wedstrijd. Groene Ster verdedigde goed en liet prima positiespel zien. Ondanks het overwicht kon dit niet omgezet worden in een Vlissingse voorsprong. Van een blessure teruggekeerde doelman Karim Ben Sellam hield zijn doel ook schoon en zo gingen beide teams met een 0-0 tussenstand de rust in.

In het tweede bedrijf een slechte start voor de bezoekers. De thuisploeg kwam al snel op 1-0 en Groene Ster kon in de achtervolging. De gasten probeerden van alles, maar kwam niet verder dan een aantal kansen en mogelijkheden. De Gelderlanders verdedigden compact en braken gevaarlijk uit. In de slotfase werd het 2-0 en zo moest Groene Ster alweer de vijfde nederlaag op rij incasseren.

Selectie Groene Ster:
Karim Ben Sellam (C); Karim Boughaba, Hamza Zariouh, Yassine Bouzambou, Imad Azzanagui, Haitam Kadiri, Amran Dahraoui, Romeo Goelaman, Badr Belhadj en Kai Cosijn