SCHAGEN – Groene Ster Vlissingen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De ploeg van Hoessein Bouzambou verloor in het Noord-Hollandse Schagen met 6-2 van promovendus Scagha’66 en is veroordeeld tot het spelen van de degradatiepoule naar de winterstop. Voor de Vlissingse formatie waren Abdoe Abdenbi en Mourad Azzanagui trefzeker.

Voorafgaand aan het treffen met de promovendus hadden de Vlissingers nog een minimale kans om de top acht te halen. Met die wetenschap begonnen de bezoekers aan het duel. De gasten begonnen echter zeer tam en keken al meteen tegen een 1-0 achterstand aan. Het antwoord liet niet lang op zich wachten, want de ervaren Abdoe Abdenbi maakte alweer gelijk; 1-1. Het duel golfde op en neer en beide teams kregen kansen. Zo kon doelman Karim Ben Sellam zich een aantal keer fraai onderscheiden. Toch kwam de thuisploeg voor de rust opnieuw op voorsprong; 2-1. Kort voor de rust maakte Scagha’66 er 3-1 van en kon Groene Ster na de rust aan de bak.

In het tweede bedrijf ging Groene Ster op jacht naar treffers. De gasten kregen een aantal goede kansen, maar tot treffers leidde het offensief niet. De thuisploeg scoorde wel en kwam op 4-1. De bezoekers moesten steeds meer risico nemen en dit pakte niet goed uit. De promovendus liep uit naar 6-1, alvorens Mourad Azzanagui de eindstand op 6-2 bepaalde.