AMSTERDAM – Groene Ster Vlissingen heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren. In onze hoofdstad werd er met 6-3 verloren van OS Lusitanos/Daily Paper. Voor de ploeg van nieuwbakken trainer Hoessein Bouzambou waren Karim Boughaba (2x) en Abdoe Abdenbi trefzeker. 

Ondanks alle goede bedoelingen begonnen de Vlissingers niet scherp aan de wedstrijd. De thuisploeg, voorheen bekend als ASV Lebo, opende al vrij snel de score; 1-o. Niet veel later stond het al 2-0 en leek het een hele zware middag te gaan worden. De gasten kwamen beter in de wedstrijd, kregen ook een aantal mogelijkheden om dichterbij te komen, maar de Amsterdammers waren effectiever en kwamen zelfs op 3-0. De Vlissingers gaven zich echter niet zomaar gewonnen en vochten zich knap terug in de wedstrijd. Via de sterk spelende Karim Boughaba werd het 3-1. Groene Ster bleef drukken op de goal van OS Lusitanos en kwam kort daarna helemaal terug in de wedstrijd door een treffer van de ervaren Abdoe Abdenbi; 3-2. De thuisploeg maakte al snel de 4-2, maar kort voor de rust bekroonde Karim Boughaba zijn sterke spel met zijn tweede treffer van de middag; 4-3.

In het tweede bedrijf wederom geen sterke start voor de Vlissingers. De ploeg uit Amsterdam kwam op 5-3. Groene Ster speelde goed en kreeg genoeg kansen, maar dichterbij kwamen de bezoekers niet. De thuisploeg kwam op 6-3 en besliste daarmee de wedstrijd. Een ietwat ongelukkige nederlaag. Komende vrijdag wacht de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Om 20:30 uur komt Volendam op bezoek.

Selectie Groene Ster Vlissingen:
Karim Ben Sellam, Paulo Pires Gomes; Khalid El Hattach (C), Haitam Kadiri, Amran Dahraoui, Abdelali Zariouh, Abdoe Abdenbi, Kai Cosijn, Istvan Bakx, Karim Boughaba, Imad Azzanagui en Hamza Zariouh.