BREDA – Groene Ster Vlissingen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De ploeg van Hoessein Bouzambou verloor in Breda met 5-4 van het in degradatienood verkerende ZVV Kroeven. Door deze nederlaag zakt de Vlissingse formatie naar de tweede plaats in de Degradatiepoule van de Eredivisie.

ZVV Kroeven, getraind door ex Groene Ster trainer Azdine Boufrahi, is geen onbekende ploeg voor de Vlissingers. Eerder dit seizoen won Groene Ster met 2-3 in Breda en in eigen huis werd met 6-0 gewonnen. In de eerste helft waren de Vlissingers de betere partij, kregen ook de nodige kansen om de score te openen, maar kwamen niet langs de uitstekende keeper van de thuisploeg. Zodoende zochten de teams de kleedkamers op met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft was het meteen vuurwerk. Sterkhouder Abdoe Abdenbi zorgde al snel voor de 0-1, maar kort daarna kwamen de Brabanders alweer op gelijke hoogte; 1-1. De bezoekers kenden een sterke fase en zagen deze fase beloond worden met treffers. Via de kersverse Turks international Ufuk Kahveci werd het 1-2 en niet veel later zorgde de debuterende Jeremy de Nooijer voor de 1-3. Op dat moment hadden de Vlissingers volledige controle en leek de volgende zege in de maak. De thuisploeg dacht hier echter anders over en kwam kort daarna op 2-3 en zelfs op 3-3. Beide teams gingen vol voor de zege en ZVV Kroeven kwam op 4-3. Met nog een paar minuten op de klok speelden de gasten alles of niets en via de meevoetballende doelman Karim Ben Sellam werd het 4-4. Groene Ster wilde meer en bleef risico’s nemen met doelman Karim Ben Sellam als meevoetballende doelman. Dit keer werkte het averechts en met nog een paar seconden op de klok trokken de Brabanders de wedstrijd naar zich toe door de bal in het lege doel te schuiven; 5-4.